Индия забрани интернета на Starlink

Сателитният интернет има потенциал да осигури достъп до мрежата във всяко място на планетата
(снимка: Starlink)

Може би мнозина мислят, че хората по цял свят ще се радват на възможността да ползват сателитен интернет? Но властите в Индия не приемат на драго сърце подобни оферти.

Правителството на Индия е наредило на Starlink незабавно да спре „резервирането/предоставянето” на сателитна интернет услуга в страната, докато не получи лиценз за работа, съобщи Ройтерс.

Подразделението на SpaceX се регистрира като бизнес в Индия на 1 ноември и започна да приема предварителни заявки, но все още няма разрешение за стартиране на услугата. Властите също така не препоръчват на клиентите да се регистрират на този етап.

Засега компанията за сателитен интернет отказва коментари по случая. Тя не е определила твърда дата за дебюта на Starlink в Индия, въпреки че се стреми към 200 000 връзки в страната до края на 2022 г.

Понастоящем услугата на Starlink е налична в 21 държави, предимно във вид на публични бета тестове. Въпреки това SpaceX има особено силен стимул да „покрие” Индия възможно най-бързо.

Страната има голям дял на селското население, което в преобладаващата си част няма надеждна и скоростна връзка към интернет. Показателно е, че за времето откакто започна да събира предварителни заявки в Индия, Starlink е получила над 5000 искания за включване на услугата.

Коментари по темата: „Индия забрани интернета на Starlink”

добавете коментар...

  1. :o)

    …бай мангаууу е правителството в сянка…

  2. Bezos

    Казах!

  3. Бай Х.

    Че тя кога го е разрешавала, та да го забранява?

  4. Anonymous

    животът беше по-хубав без интернет

  5. Морски

    Индианци!

Коментар