Endava планира да отвори нови офиси в България

„През изминалата година постигнахме 50% ръст в офиса на Endava в София”, заяви Дариус Стефан
(снимка: Endava)

Британската софтуерна компания Endava обяви, че планира разрастване на бизнеса си у нас. Към момента тя има над 9000 служители по целия свят, от които над 300 в България.

Endava вече развива дейност в София и наема опитни ИТ служители също във Варна, Пловдив и Русе, като се очаква в близко бъдеще да открие офиси в тези три града. Наред с развитието на споменатите локации, компанията ще търси активно възможности и в други градове на страната.

„През изминалата година постигнахме 50% ръст в офиса на Endava в София. Планираме растеж както в София, така и извън нея. В момента присъстваме и в Пловдив, Варна и Русе, но търсим и други градове, в които да отворим офиси”, съобщи Дариус Стефан, мениджър на Endava България.

Очаква се новите офиси на Endava да отворят врати в рамките на следващата година. В момента компанията все още подбира подходящите места за офиси.

В периода на пандемията Endava постоянно наема нови служители. Освен в България компанията разработва нови локации за своя бизнес и в други държави от Централна и Източна Европа – в Румъния, например, се очаква Endava да отвори офиси в Сибиу, Крайова и Сучава.

По-рано тази година компанията обяви преминаването към постоянен хибриден работен модел на работа, което ѝ дава свободата да привлича повече таланти от цял нов регион, а не от конкретен град. В допълнение нейните служители в страната ще могат да работят до 20 дни годишно от чужбина. По думите на Дариус Стефан, компанията поддържа баланс между професионалния и личния живот на служителите.

Endava избра хибридния модел не само в отговор на пандемичния контекст, но и защото нейните служители са заявили желание за по-голяма гъвкавост и възможност за работа и от дома, и от офиса, уточниха от компанията.

Коментар