Tesla ухажва децата с мини електрическо ATV

Електрическото ATV е проектирано „специално за водачи на осем или повече години”
(снимка: Tesla)

Малко повече от две години след като Tesla демонстрира футуристичното ATV Cyberquad едновременно с електрическия Cybertruck, компанията започна да изкушава децата с мини електрическо возило. То вече е налично за продажба в уеб магазина на Tesla.

Новият Cyberquad за деца се отличава със същия футуристичен дизайн – с остри, ъгловати форми, с интересна стоманена рамка и святкащи LED светлинни ленти отпред и отзад. Машината се движи с 16×4,5-инчови гуми с плътен протектор и има подплатени седалки, регулируемо окачване и задна дискова спирачка.

Родителите могат да ограничат максималната скорост на електрическото ATV до 8 км/ч, иначе са налични две скорости напред – 8 и 16 км/ч – и една назад.

Вградената литиево-йонна батерия се счита за годна да подсигури разходка от около 20 километра с едно зареждане, в зависимост от теглото на водача и други променливи като терена и поддържаната скорост.

По дефиниция возилото е проектирано „специално за водачи на осем или повече години”. Ограничението за теглото на водача е до 68 кг, което означава, че и възрастен човек може да се позабавлява с ATV-то.

Детското ATV се отличава с футуристичен дизайн – с остри, ъгловати форми
(снимка: Tesla)

Засега единственото, което Tesla не казва, е кога точно ще започнат доставките на електрическото ATV за деца. Изглежда, че машината ще се доставя като комплект за „направи-си-сам” сглобяване.

Коментар