САЩ признаха за опасност от 5G мрежите

Сигналите от 5G мрежите могат да повлияят на движението на самолетите, предупредиха експерти
(снимка: CC0 Public Domain)

Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) предупреди, че смущенията от планираното използване на безжичния 5G спектър представляват риск за безопасността и могат да доведат до промяна в полета на самолетите.

Преди това авиационната индустрия и FAA изразиха опасения относно потенциални смущения от 5G за работата на чувствителната авиационна електроника като радиовисотомерите. В отговор през ноември операторите AT&T и Verizon Communications се съгласиха да отложат търговското пускане на услугите до 5 януари.

FAA издаде две директиви за преразглеждане на ръководствата за полети на самолети и хеликоптери, за да забрани определени операции, които изискват показания на радиовисотомера, когато сигналите от 5G C-Band са в ефир, припомня Ройтерс.

В една от директивите се казва, че „небезопасното състояние”, причинено от използването на 5G C-Band, изисква незабавни действия, тъй като „аномалии на радиовисотомера, които не се откриват от автоматизираните системи на самолета или пилота, особено близо до земята, могат да доведат до загуба на възможността за безопасно продължаване на полета и кацане”.

FAA продължава преговорите с Федералната комисия по комуникациите (FCC), Белия дом и представители на индустрията за възможни ограничения, които се очаква да бъдат публикувани през следващите седмици.

Коментари по темата: „САЩ признаха за опасност от 5G мрежите”

добавете коментар...

  1. Никола Б

    Само малоумник може да сложи такова заглавие в технически сайт.

  2. Трол от ДС

    Заблуждавате се. 5G е създадена за нуждите на да ги наречем ведомства по “сигурността”. Високоскоростният Интернет е много удобен за онлайн наблюдение. Ето ви разшифрованата загадка.

  3. Anonymous

    Божеее, защо не си прибираш вересиите? Конспираторите тук са малоумни до абсурд.

  4. Ac

    Казах го от доста време насам че :ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ В ЕВРОПА И ПО ЦЯЛ СВЯТ ВИНА ИМА САМО И ЕДИНСТВЕНО “””АМЕРИКА”””ЗАЩОТО ИСКА ДА ВЛАСТВА(ДА Е НОМЕР ЕДНО),ЖИВОТЪТ Е ДОСУЩ 1×1 АМЕРИКА И ЕВРОПА……НОНВЪПРОСЪТ Е WHY?…..И КАКВА Е ПОЛИТИКАТА И ЦЕЛТА НА ЕВРОПА И АМЕРИКА….”””ОБЕДИНЕНИЕ”””…ИЛИ…”””РАЗРУХА”””УНИЩОЖЕНИЕ

  5. Селянин

    Аз съм на село, почти няма пчели, врабчетата обаче изчезнаха… тези безумно железни птици ги няма… значи няма какво да ядат, да се хранят! Ето резултата от 5G – метавселената. Аз лично се чудех за какво може да бъдат тези скорости, а то било за аватарите… сериозно, планират нещо като Джеймс Камерън, ама на Земята, у вас, у нас, даже и при Тиквата…

  6. Kill Bill

    Много добре казано, 5G технологията на практика е военно оръжие, а мишените сме ние

  7. Anonymous

    Луда работа, луд коментар.
    Profound

  8. Anonymous

    1. Ние се вързахме заради заглавието, защото знаем че има връзка между графенния оксид във ваксините и 5G. За момент всички си помислихме че има нещо нередно че САЩ признавали.
    2. Затова вместо признание получихме датата за отлагане на “великото включване в матрицата”. 5 януари е ключовата думичка .
    3. Те ни следят телефоните и компютрите и вече станахме част от статистиката, за това какво ни интересува . Ето затова е кликбейт.

  9. Мръчко

    Време е преди въвеждане на тотални новости, да бъдат проучени за вредни влияния върху биосферата.

  10. Бай Българ

    80% от насекомите са изчезнали през последните 20 години! Това не е ли очевадно?
    По NatGeo Wild го гледах, не по бТВ или нова.всеки сам си прави изводите!

  11. Бай Българ

    Точно това пробуждане целяха да не се случва тъпите англо-рептили. @.к.а гущери-с@ксонци! Няма връщане назад, изгубихте войната, дами и господа!

  12. Анонимен

    Даже и идея си нямаш колко си прав! Такива хора като теб са наричани конспиратори! Истината в днешно време е “конспЕрация”!

  13. Рашку

    Човек може да е знаещ, но да е продажен и подкупен. Разбра ли ме “знаещ”? А истината за 5G ще се разбере скоро. Потърпевши не са само самолетите. Засега само се предполагат проблемите.

  14. Браво

    Радвам се че има все повече хора като вас. Дава ми надежда че хората започват да се пробуждат от хипнозата на елита

  15. Съгласен

    Абсолютно е така. Жалко че има ид…и които не го осъзнават

  16. Закс

    Луди хораааа луди луди хора.. много луди хора ПРААТ коментари… поздрави от КИЛАТА БЕЙБИИИИИ

  17. Знаещ

    От коя психиатрична клиника си избягал Ганьо Балкански.

  18. TonyMontana

    На 100% съм съгласен с теб,защото това което написа е абсолютна истина!
    Жалкото е че овче-населението на земята е вече над 95% и такива хора като теб не се вписват,да не говорим за това че сме заплаха за англосаксонската олигархия!

  19. Yordanov

    Прав си!

  20. Китайски микроб

    “Тотален кликбайт” … ама що не сте в самолет с разстроен висотомер или да живеете в близост до летище или под коридори за кацане да Ви питам колко “кликбайтово” ще Ви е настроението … Руснаците с “морално остарял” изстребител спряха тока на хамериканския разрушител, та се наложи част от екипажа му да се пенсионира предсрочно с внезапно побелели коси, при положение, че хамериканците си плуваха комфортно по вода… и дума не е ставало за военни действия. Представете си, че сте пилот и не можете да разчитате на висотомерите… а при намалена видимост?

  21. аз

    на мене у . я . ми умре и без 5-6 ж п с

  22. Гоце

    Не бе, насекомите щяха да изчезнат от 4g—то. А, то били пестициди, извинете. Е нищо де, все от нещо ще се мре, ама дай да направиме конспирация.

  23. Никел

    Унищожението на САЩ и цялата англосаксонска гад,е единственото спасение на човечеството. Иначе нищо хубаво не ни чака. Пуснаха ни вируса,създадоха някакви ваксини,убиха хиляди учени,навсякъде се мъчат да сменят неудобните им правителства и какво ли още не. Лечението на всички болести свързани с вируси и бактерии е открито още в 1933година от д-р Реймънд Роял Райф и какво му се случва(всеки може да го провери). Всяко лечение,което е евтино,просто и ефективно,не е изгодно на медицинската мафия. В 2000 година проф. Атанас Гълъбов в своята книга “Световната конспирация срещу здравето” в Германия доказва,че 95% от лекарствата и ваксините са вредни. Желая на всички здраве и хладнокръвие. Търсете истината

  24. Anonymous

    БРАВО!

  25. Кокошият Грип сред вас

    Къв е смисъла от 5G като така или иначе ще ви ограничат скороста и ще нацепят за такси и тарифи. И няма да ползваме пълния капацитет, както е и сега,с 4G.
    Tова е грешна инвестиция опасна за здравето и за какво ни е такава скорост да ни засичат имплантите по лесно и бързо.и на коя клетка сме нищо хубаво не ни очаква от САЩ все едно да сключиш договор с мангал.

  26. 1

    Абсолютно прав си. Тотален click bait.

  27. Anonymous

    до предния коменатор 09/12/2021 10:35 – и в двата случая е опасно за хората! иначе да, има известна интрига в заглавието, но не е фейково а провокативно. няма лошо в това

  28. Anonymous

    Кликбейт е, че липсва достатъчно контекст в заглавието. Като го прочете за опасност за самолети ли си помисли или за опасност за хората?

  29. Anonymous

    и какво му е на заглавието кликбей ? има опасност – това е факт, признат от FAA

  30. кликбейт

    за пръв път чета технюс и ще ви подминавам. За кликове слагате конспирационни заглавия. Наясно сте че хората статиите не четата, а само заглавия и споделят

  31. Михаил Станински

    Ама то и ние ще умрем от 5g.

  32. Реалиста

    ТО И НАСЕКОМИТЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ С ТОВА 5g

Коментар