Китайски бранд показа смартфон с изскачаща камера

Камерата на този Oppo смартфон изскача от гърба на устройството и се прибира обратно
(снимка: Oppo / Twitter)

Китайският производител на смартфони Oppo провокира вниманието на любителите на смартфон-фотографията с нова разработка: телефон с изскачащ и прибиращ се модул за камера.

Засега не е ясно дали тази най-нова разработка ще бъде предложена на мобилните фотографи. При всички положения обаче това е нещо, за което мнозина си мечтаят: да имат по-голямо оптично увеличение за снимане в своя смартфон, но в същото време той да е плосък и тънък, когато бъде прибран в джоба.

Oppo намеква, че ще разкрие повече подробности за технологията по време на предстоящия си „Ден на иновациите”, но засега се знае, че изскачащият модул разполага с леща, еквивалентна на 50-милиметров F2.4 обектив. Съчетан е с 1/1,56-инчов сензор за изображения – което е със същия размер като 50-мегапикселовия сензор Sony IMX 766, вграден във Find X3 Pro.

Устройството изглежда е и водоустойчиво, съдейки по видео в Twitter, и също така е видно, че камерата се прибира обратно в тялото на телефона, когато сензорите на апарата засекат падане.

Все още необявеният смартфон на Oppo изглежда е и водоустойчив
(снимка: Oppo / Twitter)

Не се споменава кога или дори дали това нововъведение ще бъде вградено в комерсиално достъпен смартфон, но Oppo има опит с подобни експерименти, така че са налице всички основания да се очаква скоро да видим на пазара смартфон с изскачаща камера на гърба.

Коментари по темата: „Китайски бранд показа смартфон с изскачаща камера”

добавете коментар...

  1. Hisotry remember

    Всичко ново е добре забравенао старо, беше казал някой. Samsung Galaxy S4 Zoom още през 2014 направи такава камера.

Коментар