Стив Джобс влиза в зала на славата за фотографи

Основателят на Apple Стив Джобс получи още едно посмъртно признание за своя огромен принос към цифровата фотография, благодарение на iPhone.

Международната зала на славата и музей на фотографията в Сейнт Луис, щата Мисури, празнува 50-годишен юбилей и по този повод ще приема осем нови членове, сред които Стив Джобс, на церемония на 28 октомври т.г.

В залата на славата са включени художници-фотографи, изобретатели и пионери в областта, които са способствали за популяризиране на фотографията. Наред със Стив Джобс сред новите отличени са създателите на Photoshop Джон Нол и Томас Нол, както и няколко фотографи.

По данни на популярната услуга за хостинг на снимки Flickr, над една четвърт от фотографиите, качени от потребители през 2015 г., са направени с камерата на iPhone.

Първите шест места в класацията на най-популярните устройства сред потребителите на Flickr заемат именно смартфоните на Apple – модели iPhone 6, iPhone 5s, iPhone 5, iPhone 4s, iPhone 4 и iPhone 6 Plus.

Коментари по темата: „Стив Джобс влиза в зала на славата за фотографи”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    АБЕ ДА, БЕ ДА, сигурно няма други хора да са се трудили инженери, учени, изобретатели, които да има принос за фотографията като технология.

Коментар