Хитачи Енерджи е новото име на АББ с производство в  Севлиево

Производствената база в сърцето на Севлиево вече се казва Хитачи Енерджи
(снимка: Хитачи Енерджи)

Производствената база в Севлиево на компанията за енергийни мрежи Хитачи АББ Пауър Гридс вече се нарича Хитачи Енерджи (Hitachi Energy) и е изцяло фокусирана в развитието на устойчиво енергийно бъдеще.

Хитачи Енерджи подкрепя прехода към чиста енергия чрез иновации, заявиха от фирмата. В България тя разполага с производствена база за продукти високо напрежение в Севлиево и две локации в София – център за развойна дейност (R&D) и търговски офис.

Преди две години фирмата завърши мащабна инвестиционна програма за модернизиране на производствената база за високо напрежение, фокусирана върху производството на модули за газоизолирани разпределителни устройства (GIS), генераторни прекъсвачи (GCB), разединители, контролни шкафове (LCC) и кондензаторни шкафове (MECB).

Андреа Броняра е новоназначеният изпълнителен директор на производствената база на Хитачи Енерджи в Севлиево. „Присъединявам се към екипа в Севлиево в такъв важен момент – момент, в който отбелязваме десетилетие от старта на производството на LCC”, коментира назначението си Броняра.

Андреа Броняра е новият изпълнителен директор на Хитачи Енерджи в Севлиево
(снимка: Хитачи Енерджи)

Компанията има около 650 служители у нас и управлява големи соларни паркове в цялата страна. Заводът в Севлиево е създаден през 1962 г. с производствена площ от около 15 000 кв.м и става част от Хитачи Енерджи (тогава АББ) през 1996 г.

Коментар