Twitter и Тръмп в нов рунд на съдебни разправии

Twitter и други социални онлайн платформи заглушиха гласа на Доналд Тръмп
(снимка: CC0 Public Domain)

Twitter е поискала от съда да отхвърли иска на Доналд Тръпм срещу социалната мрежа с аргумента, че екс-президентът „тълкува погрешно правото на свобода на словото” и представлява заплаха за него.

Адвокатите на Twitter отбелязват, че тя е частна компания, която не е задължена да поддържа реч, която не харесва. Освен това Тръмп многократно е нарушавал правилата, с които първоначално се е съгласил, когато е избрал да използва услугата, отбелязва Engadget.

Принудителната отмяна на забраната би оспорила „основните принципи на конституционното право”, подчертават от Twitter. Компанията аргументира решенията си с опасения, че поведението на Тръмп е заплаха за мирния преход в Белия дом. Според социалната мрежа, неговите изявления биха могли да насърчат „по-нататъшно насилие”.

Междувременно Тръмп не чака „завръщането” си в Twitter, Facebook и другите социални мрежи, за да каже на света това, което мисли. Наскоро той стартира своя собствена социална медия Truth Social в опит да даде възможност за изразяване на себе си и на други консерватори, които са се чувстват „заглушени” от технологичните компании.

Ако Twitter успее в искането си за прекратяване на делото, Тръмп няма да има друг избор, освен да се откаже от социалната платформа, която някога беше предпочитана от него.

Коментари по темата: „Twitter и Тръмп в нов рунд на съдебни разправии”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Trump forever

Коментар