Galaxy Tab A8 – голям екран и повишена производителност

Galaxy Tab A8 може да се похвали с голям 10,5-инчов екран със забележително тънък панел
(снимка: Samung)

Samsung пуска на пазара най-мощния си таблет от серията Galaxy Tab A. Новият модел Galaxy Tab A8 впечатлява с голям екран и по-висока производителност в тънък и олекотен корпус.

Galaxy Tab A8 се позиционира като устройство за забавление, работа и учене, което се синхронизира безпроблемно с други устройства от екосистемата на Galaxy. Дизайнът на таблета създава усещане за премиум устройство, което наподобява таблетите от серията Tab S.

Въпреки леката си форма, новият таблет може да се похвали с голям 10,5-инчов екран със забележително тънък панел и общо съотношение на страните 16:10. Резултатът е 80-процентово съотношение на екрана към тялото, което е предпоставка за ограничаване на разсейващия фактор при гледане на съдържание.

Когато потребителите гледат онлайн стрийм или предаване, играят с приятели или провеждат видеоразговор със семейството си, четворните високоговорители на Galaxy Tab A8 с Dolby Atmos осигуряват богат звуков пейзаж с детайлност, дълбочина и точност.

За нови потребители Galaxy Tab A8 предлага два месеца неограничен достъп до YouTube Premium. Това означава гледане на видеа и слушане на музика без прекъсване и никакви реклами, във фонов режим или дори офлайн, ако са изтеглени предварително.

Galaxy Tab A8 се отличава с оптимизирана производителност. Както централният, така и графичният процесор са подобрени с 10% , за да осигурят по-бърза и по-плавна производителност без риск от смущаващо прекъсване.

Таблетът ще се предлага с място за съхранение 3GB+32GB, както и от допълнително пространство до 1TB с microSD карта. Батерията има капацитет 7040 mAh и поддържа до 15W  бързо зареждане.

Galaxy Tab A8 се позиционира като устройство за забавление, работа и учене
(снимка: Samsung)

Новият модел Galaxy Tab A8 се вписва безпроблемно в екосистемата от устройства Galaxy на корейския производител. Таблетът идва с интерактивно образователно съдържание за децата, а родителите имат опции за контрол, за да осигурят безопасна учебна среда у дома и в движение.

Освен това потребителите имат достъп до информация за времето на използване на таблета и различните дейности, предприети на устройството. Могат да зададат тайминг за времето на функциониране на екрана и да проследяват напредъка спрямо тези параметри през цялата седмица.

Що се касае до забавления и игри, децата ще се зарадват на възможността за персонализиране на таблета със селекция от цветни икони и теми, които да внесат настроение в учебния процес.

Galaxy Tab A8 е снабден с основна 8MP камера и предна 5MP камера, както и с нова функция Screen Recorder, с която учениците, учителите и дори геймърите няма да пропускат нищо. Потребителите могат да записват подробни видеа на уроци или лекции или дори себе си, за да проверят как звучат и изглеждат отстрани, и да споделят съдържанието с Galaxy смартфон.

Таблетът е защитен от платформа за сигурност Knox на Samsung. Лицевото разпознаване гарантира, че собствениците на Galaxy Tab A8 са единствените с достъп до устройството си. А постоянната защита в реално време на основния софтуер гарантира, че външните заплахи не могат да проникнат до същността на таблета.

Galaxy Tab A8 ще се предлага в цветове сиво, сребристо и розово злато. Таблетът се очаква на пазара в Европа в края на декември. Цената не беше обявена от Samsung.

Коментар