Дариха стотици РС на деца в неравностойно положение

Дарение на компютри дава равен шанс за обучение на всички деца
(снимка: CC0 Public Domain)

347 преносими и настолни компютри дари системният интегратор „Информационно обслужване” АД на 69 училища от цялата страна за нуждите на деца в неравностойно положение.

Компютърните конфигурации са с лицензиран и адаптиран за училищна дейност софтуер, предоставен от Министерството на образованието и науката. Те разполагат с операционна система Windows и Office пакет и ще бъдат доставени преди Коледа на нуждаещите се.

Компютрите ще се ползват от деца с финансови затруднения, което ще им помогне да участват в учебния процес, в условията на въведеното извънредно положение в България.

С помощта на дарената техника учениците ще могат да се включат в дистанционното обучение и да не изостават с учебния материал. Това ще им помогне да придобият базови и специфични компютърни умения, както и основни познания за работа с интернет.

„Информационно обслужване” АД периодично дарява компютърна техника на деца в неравностойно положение, с което подпомага образованието в България и дава равен шанс на всички деца, каза изпълнителният директор Ивайло Филипов. Компанията ще продължи с дарителските акции за деца от уязвимите групи.

Коментари по темата: „Дариха стотици РС на деца в неравностойно положение”

добавете коментар...

  1. 112

    Аз пък адмирирам постъпката защото не всеки може да си позволи тази техника. Дано се научат малчуганите и да им е от полза в живота.

  2. Срам и позор

    Аз гледах в Пернишко какво направиха – снимаха се “ВИП” особи с други “ВИП” особи, и това, което дариха са компютри, произвеждани по времето на Win XP, Vista, стари Lenovo-та и IBM (представете си), какво прави държавна фирма. Да не говорим, че това е смешно малка бройка

  3. Йордан

    Браво! Нека от рано да ги направим зомбита, че после като пораснат ще е трудно.

Коментар