Ford бяга от „несигурните” пазари на е-скутери

Услугата за споделени е-скутери Spin спира на някои пазари в САЩ, Германия, Испания…
(снимка: Spin)

Spin – младата компания за споделяне на електрически скутери, която Ford придоби през 2018 г. – се оттегля от почти всички пазари с „отворени разрешителни” в световен мащаб.

В блог публикация главният изпълнителен директор на компанията Бен Беър казва, че Spin пристъпва към прекратяване на дейността си на няколко пазара в САЩ, както и в цяла Германия и Португалия. Компанията също ще прекрати дейността си в Испания, което може да се случи някъде около 22 февруари.

Пазарите с „отворени разрешителни” са места, където множество компании за е-скутери могат да управляват бизнес, без ограничения за броя на предлаганите устройства, пояснява Engadget. По думите на Беър, тези пазари „създават несигурна работна среда” и са определени от „надпревара към най-ниските цени”.

Според него, Spin не е успяла да предложи „онзи тип надеждна висококачествена услуга, с която компанията се гордее сред своите водачи и градски партньори” по тези места. Затова фирмата е решила да поеме по друг път.

В бъдеще Spin ще се фокусира върху ограничени пазари в САЩ, Канада и Обединеното кралство. По-конкретно тя ще се прицелва в места, където градовете и кампусите „избират партньори чрез конкурентен процес на възлагане на обществени поръчки”.

Като част от закриването на дейността си на останалите места, на пазарите с „отворени разрешителни”, фирмата вече освобождава персонала си. Очаква се ходът да засегне една четвърт от служителите.

Коментар