Panopreter – чете текст и го преобразува в аудио

Panopreter преобразува текст и файлове в говор и аудио
(екранна снимка: Panopreter)

Интернет е пълен с всякакви приложения и програми, с най-чудновати функции. Едно от тях е Panopreter – софтуер, който чете текст на глас и го преобразува също във WAV и MP3 аудио файлове. Приложението има изчистен и интуитивен графичен интерфейс с много инструменти под ръка.

Инсталирането на приложението не отнема много време и не изисква сложна настройка, преди да можете действително да го използвате. А възможностите на Panopreter са наистина интересни.

Тази програма чете текст или файлове с естествено звучащи гласове, поддържа TXT, Word документи, HTML, PDF и RTF файлове. Може също да чете текст, копиран в клипборда на Windows от всеки друг прозорец на програма. Налична е още опция за конвертиране на текст или файлове в WAV и MP3 аудио файлове, както и пакетно конвертиране на файлове.

Panopreter предлага също възможности за регулиране на честотата на дискретизация и битрейта на аудио файла, за да получите задоволително качество на звука и размер на файла. Можете да използвате приложението, за да включите ленти с инструменти за преобразуване на текст в говор и конвертиране в аудио в браузъра Internet Explorer и текстовия редактор Microsoft Office Word.

Panopreter се отличава с изключително опростен графичен интерфейс
(екранна снимка: Panopreter)

Приложението включва още функции за персонализиране на шрифта и цветовете на текста, текстовия прозорец и маркираната област, както и повтарящо се говорене определен брой пъти. Поддържа текст на различни езици и международни гласови енджини за преобразуване на текст в говор. Налична е и опция за персонализиране на потребителския интерфейс и оформление.

В заключение, Panopreter е много полезно приложение, което посреща нуждите на потребителите от софтуерно решение, способно да чете текст на глас и да преобразува текст във WAV и MP3 аудио файлове, с разнообразни опции за персонализиране.

Даунлоуд: Panopreter

Коментар