Сингапур поряза търговията с криптовалути

Правителството на Сингапур взе мерки срещу спекулациите с криптовалута
(снимка: CC0 Public Domain)

Финансовият регулатор на Сингапур нареди на компаниите от криптовалутната индустрия да се въздържат от рекламиране на услугите си пред обществеността. Ходът е част от желанието на града-държава да ограничи спекулациите с нестабилни цифрови активи.

Доставчиците на услуги трябва да предлагат на пазара своите дейности само чрез собствените си уебсайтове, мобилни приложения или официални профили в социалните медии, се казва в изявление на паричните власти на Сингапур. Насоките обхващат широк спектър от бизнеси, от банки до доставчици на платежни услуги и криптоборси.

„MAS (паричната агенция на Сингапур – б.р.) забеляза, че някои доставчици на DPT услуги активно популяризират своите услуги чрез онлайн и физически реклами или чрез предоставяне на физически банкомати на обществени места”, каза регулаторът, цитиран от BNN Bloomberg.

Агенцията се позова на т.нар. цифрови платежни токени, съгласно предпочитаната терминология за криптовалутите. „Това може да подхрани спекулации сред търговците, които не разбират напълно рисковете”, предупреди MAS.

Подобно на други страни, с опитите си да регламентира криптовалутния бизнес Сингапур се опитва да балансира между ползите от финансовите иновации и рисковете, произтичащи от възхода на тези технологии. Някои билбордове, рекламиращи обмена на цифрови активи в града-държава, вече бяха свалени.

Коментари по темата: „Сингапур поряза търговията с криптовалути”

добавете коментар...

  1. Йордан

    Ужас! Край! Криптото се срина! Сега вместо в края на годината да е $150 000, че е само $145 000.

Коментар