SQUID обяви конкурс за учители по английски

Конкурс на SQUID App стимулира новаторски подход в преподаването по английски
(снимка: CC0 Public Domain)

Конкурс за учители по английски език по целия свят обяви SQUID Learning English. По този начин английският учителски екип на популярното мобилно приложение SQUID App празнува Международния ден на образованието.

На победителя в преподавателското предизвикателство за 2022 г. (официалното име на конкурса), което стартира днес, ще бъде присъдена награда от 1000 EUR, съобщиха организаторите.

Предизвикателството за преподаване SQUID 2022 е конкурс, насочен към подкрепа на учителите по английски език. Целта на конкурса е да стимулира учителите да започнат или подобрят преподаването на английски език с автентични новини, поясниха от SQUID App.

Кандидатите трябва да бъдат активни учители по английски език. От тях се изисква да изпълнят следните три стъпки:

  1. Да напишат план за урок с участието на приложението SQUID като помощно приложение за преподаване.
  2. Да направят снимка или екранна снимка на урока им, докато се провежда.
  3. Да попълнят формуляра за кандидатстване и да качат плана на урока тук. Заявленията са отворени до 14-ти февруари 2022 г.

Конкурсът е част от програмата SQUID Learning English, която предоставя на изучаващите английски език и учителите по целия свят безплатни материали за самообучение в клас въз основа на последните новини.

Програмата включва бюлетин за учебния английски език, изпращан на учители по езици на седмична база. Той съдържа безплатни планове и идеи за печатни уроци въз основа на автентични новинарски статии (регистрация за бюлетина тук.)

SLE също помага на изучаващите английски език да се самообучават със специализирана функция в приложението – „Изучаване на английски език”, която съдържа интерактивни и удобни за потребителя комплекти за самообучение въз основа на актуални истории.

Функцията позволява на учениците да се учат без учител, където и да са, когато пожелаят, подчертаха от SQUID App.

Коментар