LG XBOOM 360 – портативна колонка за звук на 360 градуса

XBOOM 360 елиминира нуждата от търсене на перфектното място за слушане
(снимка: LG)

Иновативно решение за пълно звуково изживяване на 360 градуса предложи LG чрез портативната колонка XBOOM 360. Аудио устройството осигурява еднакво качество и мощност на звука, независимо от местоположението.

Където и да бъде поставен високоговорителят, патентованата звукова технология на LG, комбинирана с конусообразната форма на корпуса, запълва цялото пространство с естествен и постоянен висококачествен звук във всички посоки.

За разлика от конвенционалните тонколони с множество говорители, които разпръскват звука в ограничено пространството и водят до неравномерно налягане и изкривяване на звука, LG прилага патентованата си нова технология за оптимална структура на рефлектора, за да противодейства на тези изкривявания.

Фирмената технология позволява на звука да се разпръсне по-далеч във всяка посока в пространството. XBOOM 360 елиминира нуждата от движение и търсене на перфектното място за слушане, като носи най-близкото пресъздаване на оригиналния звук точно до ушите на потребителя, където и да се намира той.

Патентована технология на LG запълва цялото пространство с естествен звук
(снимка: LG)

Под красивия екстериор на XBOOM 360 титановият високочестотен говорител изразява точни и детайлни високи звукови честоти като компресира високите тонове и ги разпръсква на 360 градуса. С добрата си устойчивост, втвърдената диафрагма е в състояние да възпроизведе по-ясен звук с висок тон, вибриращ 10 000 пъти в секунда (10 kHz), без да повреди материала.

От своя страна, 5,25-инчовият нискочестотен високоговорител от стъклени влакна създава богат и динамичен бас. Той е изработен от по-лек материал с добра еластичност, възпроизвежда динамични ниски честоти и по-отчетливи вокали. Благодарение на структурата на рефлектора, LG XBOOM 360 осигурява дълбок бас.

С изтънчен външен вид, тонколонката допълва цялостното изживяване чрез режим на осветление според настроението – за отпускане, медитирате или забавление. Осветлението на XBOOM 360 е вдъхновено от ежедневието, фестивалите и природата и е проектирано в партньорство с експерти по пространствено осветление така, че да отразява времеви пасажи, като същевременно създава подходящата атмосфера за всеки момент.

Тонколонката допълва цялостното изживяване чрез режим на осветление
(снимка: LG)

Достъпни са 3 режима на осветление, които работят с 9 предварително зададени опции с различни стилове на осветление. Всеки режим на осветление фино регулира цветовете, осветеността и цветовата температура, за да осигури аудио-визуално потапяне в хармония със средата.

Иновативната тонколонка XBOOM 360 ще излезе на българския пазар в началото на месец февруари. Цената на аудио устройството все още не е обявена.

Коментар