Spotify избра „дезинформатор” пред Нийл Йънг

Spotify взе страната на стриймъра Джо Роган в спора с рокаджията Нийл Йънг
(снимка: CC0 Public Domain)

Популярната платформа Spotify предпочете да се раздели с музиката на Нийл Йънг, отколкото с известния стриймър Джо Роган, който събира по 11 милиона слушатели с всяко свое излъчване.

През последните два дена известният рокаджия направи скандал, като заяви публично, че иска от Spotify незабавно да свали всичката негова музика от платформата си. Като причина той посочи, че платформата е допуснала „дезинформация за ваксините”, разпространявана от подкастъра Джо Роган в стрийминг-медията.

В крайна сметка желанието му бе изпълнено – днес стрийминг компанията заяви, че ще премахне музикалния каталог на Йънг, съобщи Arstechnica.

„Искаме цялото световно музикално и аудио съдържание да бъде достъпно за потребителите на Spotify”, се казва в изявление на компанията за медиите. „С това идва голяма отговорност за балансиране между безопасността за слушателите и на свободата за създателите. Имаме подробни правила за съдържанието и премахнахме над 20 000 епизода на подкасти, свързани с Covid, от началото на пандемията. Съжаляваме за решението на Нийл за премахване на неговата музика от Spotify, но се надяваме скоро да го приветстваме отново”.

Също така днес Йънг публикува съобщение, с което благодари на Warner. „Искам да благодаря на моята наистина страхотна и подкрепяща звукозаписна компания Warner Brothers-Reprise Records, че застанаха зад мен в решението ми да изтегля цялата си музика от Spotify. Благодаря ви!”.

Йънг каза още, че това е „огромна загуба за неговата звукозаписна компания”, като се има предвид, че Spotify представлява 60 процента от стрийминга на музиката му за слушатели по целия свят. Все пак той настоя, че Spotify се е превърнала в платформа за „животозастрашаваща дезинформация”.

Покрай всичко това Йънг поднови критиките си към платформата заради нейното качество, което – според него – е много ниско.

„Много други платформи, Amazon, Apple и Qobuz и др., представят музиката ми днес в цялата ѝ слава с високо качество – такава, каквато е предназначено да бъде чута, докато за съжаление Spotify продължава да предлага най-ниското качество на възпроизвеждането на музика. Толкова за изкуството”.

Коментари по темата: „Spotify избра „дезинформатор” пред Нийл Йънг”

добавете коментар...

  1. 1

    Пропуснал съм “петиция против дезинформацията”
    За по-мързеливите ето я и нея – “https://spotifyopenletter.wordpress.com/2022/01/10/an-open-letter-to-spotify/”

  2. 1

    До !

    По-скоро има петиция от 270 учени/доктори/професори, отколкото той да е канил признати учени!

    “Признатия” учен е ей този – “https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_W._Malone#cite_note-AFP-3”
    Ако човек има желание, ще прочете опроверженията най-отдолу (в секция “References”) на “различното” му мнение!

  3. !

    Джо Роган покани най-големите в света имунолози и вирусолози, за да си изкажат мнението. Хората излязоха с лицата и имената си да изкажат професионалното си мнение относно дисциплини, в които те са водещи и относно технологии, които те са създали.

    Но, всякакви вакси наизскочиха да пелтечат, че това било дезинформация, защото науката била казавала, пък те вярвали на науката, за разлика от антиваксърите, защото били чули по CNN и от безлични организации с помпозни имена …

    Превърнаха науката в религия, на която трябва да се вярва и да се кланяме, вместо да следваме основните принципи да се съмнаваме, да проверяваме, да изискваме пълни доказателства, които следват Научния метод.

    Тоя “рокаджия” заслужава историята да го забрави!

  4. 112

    Нито съм чувал за Нийл Йънг нито ме вълнува дали песните му ги има в платформата.

Коментар