Walkman NW-WM1AM2 – премиуем плейър от Sony

Новият плейър на Sony ще задоволи и най-големите очаквания за качествен звук
(снимка: Sony)

Нов плейър от най-висок клас обяви японската компания Sony. Моделът Walkman NW-WM1AM2 идва с динамичен и кристално чист висококачествен звук, възможност за сваляне и стрийминг на музика с Android и свързване към интернет чрез Wi-Fi.

Според Sony, новият премиум плейър ще задоволи и най-големите очаквания на любителите на качествения звук. NW-WM1AM2 има потапящ аудио ефект с по-богато, гладко и мощно звуково поле, в сравнение с предходни модели. Освен това позволява сваляне на музика от стотици източници, както и стрийминг през Wi-Fi връзка.

С дългогодишен опит в производството на плейъри, Sony постига съвършенство в областта на аудио технологиите, благодарение на комбинацията от внимание към всеки детайл и качествени компоненти. NW-WM1AM2 използва рамка от алуминиева сплав, която осигурява здравина на корпуса и защита от електрическия шум и други смущения, с което се постига стабилно и високо качество на звука.

С помощта на технологията за изцяло цифров усилвател S-Master HX, разработена специално за Walkman устройствата, NW-WM1AM2 възпроизвежда изключително точно всеки звук. Изцяло цифровият усилвател допринася за по-богат и плътен звук, благодарение на висококачественото безоловно запояване.

NW-WM1AM2 използва рамка от алуминиева сплав, която осигурява здравина на корпуса и защита от електрическия шум и други смущения за постигане на стабилен звук с високо качество
(снимка: Sony)

Вдъхновен от революционния DMP-Z1, новият плейър използват още по-мощно захранване в аналоговия и в цифровия модул, в сравнение с предходните модели.

NW-WM1AM2 е прецизно настроен, с усъвършенствани FT CAP3 кондензатори (High polymer Capacitor) и голям високополимерен кондензатор, който осигурява висок капацитет и ниско съпротивление. Цифровият модул е покрит с OFC блок, в резултат на което звукът сякаш извира от тишината.

Sony използва OFC кабел с ниско съпротивление за минимално изкривяване на звука и по-добро разделяне на каналите. Плейрът има две прецизни отделни тактови честоти и фин звуков регистър. За първи път Sony използва “reflow” технология за запояване на елементите – припой със злато, което е от изключително значение за постигане на цялостно по-добра локализация на звука и по-широко звуково пространство.

NW-WM1AM2 използва вградена технология DSD Remastering Engine, при която PCM (Pulse Code Modulation) аудио сигналът се преобразува в 11,2 MHz DSD (Direct Stream Digital) за още по-голяма наслада от музиката.

Плейърът разполага с гладък и чувствителен сензорен екран с диагонал 5 инча
(снимка: Sony)

Музиката от NW-WM1AM2 оживява благодарение на преобразуването на компресираните файлове в реално време с помощта на технологията DSEE Ultimate. Този непрекъснато усъвършенстван алгоритъм осигурява аудио със CD качество (16 bit 44.1/48kHz) без загуба на информация. Звукът е възстановен до най-финия акустичен детайл в пълния си динамичен обхват.

Плейърът е съвместим с технологията Balanced Connection и предлага аудио с висока резолюция, при което музиката звучи така, както е замислена от нейните създатели.

NW-WM1AM2 е съвместим с Wi-Fi и Android 11, което означава достъп до огромна колекция от музикални жанрове и изпълнители. Може да изберете дали да слушате музика от платформа за стрийминг и да сваляте музика или да свържете устройството към компютър, за да свалите песни и плейлисти от личните колекции с гарантирано високо качество на възпроизвеждане.

С по-голям 5,0” (12,7 см) дисплей, плейърът предлагат за първи път нов гладък и чувствителен сензорен екран с бързо време на реакция, който е с подобрено качество до HD за по-удобно ползване. Също така можете да персонализирате началния екран на уокмена спрямо индивидуалните си нужди, за да го направите уникален.

Съвместимостта с Wi-Fi и Android 11 дава достъп до огромна колекция от жанрове и изпълнители
(снимка: Sony)

NW-WM1AM2 поддържа до 40 часа непрекъснато възпроизвеждане с качество 96kHz FLAC High-Resolution Audio за потапяне в музиката навсякъде. Моделът има USB Type-C порт за бързо прехвърляне на музикалните файлове и удобно свързване към широка гама от различни устройства. Новият плейър разполага с 128GB вградена памет и слот за microSD карта за удобно носене на големи музикални колекции.

При опаковането на NW-WM1AM2 не се използва никаква пластмаса, което отразява ангажираността на Sony към ограничаване на негативното въздействие на своите продукти и практиките на компанията върху околната среда.

NW-WM1AM2 ще бъде наличен на българския пазар от април 2022 г. на цени от приблизително 2799 лв., уточниха от компанията.

Коментари по темата: „Walkman NW-WM1AM2 – премиуем плейър от Sony”

добавете коментар...

  1. Miho

    Узаз. 2800 за уокмен. По добре сони безжични за 500 и телефон за 1500

  2. Anonymous

    Доста скъп iPod с андроид.

Коментар