Uber обмисля да приеме биткойн плащания

Uber разглежда криптовалутите като опция за плащания от клиентите
(снимка: CC0 Public Domain)

Компанията за иновативни услуги Uber обмисля вариант за плащане в биткойн или друга криптовалута от клиентите, съобщи в интервю главният изпълнителен директор Дара Хосровшахи.

„Точно както приемаме всички видове местни валути, ние планираме да разглеждаме криптовалутите и/или биткойн като средство за извършване на транзакции. Това е добре за бизнеса, добре е за нашите клиенти и нашите служители, така че определено ще го разгледаме”, казва Хосровшахи.

„Ако има полза от това, ако има нужда от това, ние ще го направим, но няма да го направим само като част от рекламна кампания”, допълва мениджърът, цитиран от Business Insider.

Напоследък все повече компании обмислят използване на криптовалути в бизнеса си. Например, финансовият директор на Twitter каза по-рано тази седмица, че компанията проучва възможността за използване на биткойн.

Що се отнася до най-популярната криптовалута в света, курсът ѝ постепенно се възстановява след значителен спад, настъпил по-рано. Към момента един биткойн струва около $42 500. Цените и на други криптовалути, като Ethereum и XPR, постепенно нарастват.

Коментар