Обновяват сайта на БДЖ за онлайн покупка на билети

Николай Събев обещава подобрения в онлайн обслужването на БДЖ
(снимка: Министерство на транспорта и съобщенията)

До шест седмици уебсайтът на БДЖ за онлайн покупка на билети ще работи обновен и надграден, обяви днес министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев.

До края на годината билети за влак ще се купуват и през мобилно приложение за операционните системи iOS и Android. За повече удобство на всички пътуващи, апликацията ще позволява закупуване на билети за няколко вида транспорт – метро, влак и автобус.

МТС работи за интегриране на системите, така че мобилното приложение да позволява резервация на билет за пътуване – например от Обеля до Слънчев бряг, уточниха от министерството.

В допълнение, МТС планира пристигането на най-новите вагони и локомотиви със средства от Плана за възстановяване и устойчивост да съвпадне с обновяването на железния път.

Коментари по темата: „Обновяват сайта на БДЖ за онлайн покупка на билети”

добавете коментар...

  1. ха

    БДЖ пътнически превози няма как да се приватизира, защото всеки бизнес търси печалба, а този вид транспорт са си яко на загуба. Социалните функции на БДЖ са не в това, че е евтино за пенсионерите, а че изобщо се предлага такава услуга (която все пак е и използваема) между определени малки селища…

  2. jj

    20 години не можаха да си направят един читав софтуер, всеки вагон да си има уникален номер, знае му се разпределението и номерацията на местата, когато се сглоби композиция, веднага да са ясни местата и в реално врме да се запазват. Случвало ми се е да си купя първа класа билет и да се возя между вагоните 2 часа, защото влака е препълнен. ****, отдавна трябваше да се приватизира и социлната функция да се поеме от държавата под формата на ваучери за пътуване на пенсионери, ученици и тн.

  3. Фофу

    2014 до 2018 имах повечко ходения в София и бях много доволен от разписанията. Че по гарите понякога ги сменяха с няколко дни закъснение.
    Но на гишетата в София специално, ако поискаш запазено място и/или първа класа и женицата трябваше да стане и да отиде да вземе един бозаджийски картон, където сумираха вагоните и местата.

  4. Стефан Василев

    Хубаво е, че правят обновления, но е и задължително да помислят и за достъпността на сайта и мобилното приложение за хора с нарушено зрение.

  5. Мхм

    то отдавна има възможност за онлайн купуване на билети, да сложат и апарати за продажба на билети по гарите и да махнат излишните касиерки.

  6. Anonymous

    Bravo

Коментар