Нов срив на биткойн след атака срещу NFT борса

Биткойн и останалите криптовалути остават силно волатилни на фона на кибератаки
(снимка: CC0 Public Domain)

Курсът на биткойн се срина вчера до 38 хиляди долара. Причината за това сериозно колебание на най-популярната криптовалута е голяма атака срещу потребителите на NFT борсата OpenSea.

Цената на биткойн и много други популярни криптовалути се колебае на ръба на колапса през последните няколко дни, включително поради влошаването на ситуацията около Украйна. Тласък за рязък спад в курса на криптовалутите обаче даде новината за атака срещу NFT борсата OpenSea NFT.

Нападателите откраднаха стотици незаменими токени (NFT) на стойност над 1,7 милиона долара. В резултат на това, през последните 24 часа цената на един биткойн слезе под 40 000 долара, което е спад с повече от 5%. Минималната цена през последното денонощие беше $38 014. В момента един биткойн струва около $39 150.

Етериум, втората най-популярна криптовалута в света, регистрира спад на стойността си с над 3% до $2602 (в момента $2740) . Други популярни криптовалути като BNB, XRP и Cardano загубиха средно около 5%.

Поредният ценови срив, който доведе до спад на капитализацията на пазара на криптовалути с около 70 милиарда долара за ден, е причинен от поредица от репортажи за притеснени търговци на NFT от хакването на борсата OpenSea. Платформата, от своя страна, заяви, че не е била хакната, а потребителите са атакувани от измамници и сами са им прехвърлили своите токени.

„Доколкото можем да кажем, това е фишинг атака. Не смятаме, че това е свързано с уебсайта на OpenSea”, коментира изпълнителният директор на OpenSea Девин Финцер, цитиран от Decrypt. „Изглежда, че злонамерената атака засяга 32 потребители и някои от техните NFT са откраднати”, допълва мениджърът.

Коментари по темата: „Нов срив на биткойн след атака срещу NFT борса”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Аз купувах последно на 4К$, много съм зле, направо ми се къса сърцето….

  2. килчо

    Киро Брейка ви го каза, че сте наивни патенца

Коментар