IoT решение подпомага хибридната работа

Разпределената работна сила да се превърне в новото нормално явление
(снимка: Perenio)

Разпределената работна сила на предприятията ще може да използва подобрени решения за свързаност, резултат от партньорство между компанията Perenio, част от групата ASBIS, и Transatel, дъщерно дружество на NTT. Маршрутизаторът Perenio IoT Router Elegance ще бъде интегриран със LTE/5G услуги за сигурна и мащабируема свързаност на служителите, работещи от разстояние.

Анализаторите очакват разпределената работна сила да се превърне в новото нормално явление, а предприятията да осигурят на служителите, които работят от отдалечени места, удобни мобилни решения за свързване. Сътрудничеството между ASBIS и Transatel цели да реши това ново предизвикателство.

Двете компании разработиха ново решение, което трябва да осигури непрекъсваемост на работата, с превключване от етернет към клетъчна мрежа. Сигурността в предаването на данни и прилагането на правилата за поверителност са друг аспект на решението. Освен това то е мащабируемо и гъвкаво, с ефективен процес на управление на SIM парка с уебпортал.

Предприятията могат да се възползват от готово решение, което включва работна станция, предварително конфигурирана от Perenio и Transatel с дропшипинг, глобална LTE/5G свързаност с QoS, обща корпоративна екосистема и политика за управление на устройствата, център за мониторинг/поддръжка/операции на предприятието и резервна WAN връзка (Fix+mobile).

По-мощен от обикновен маршрутизатор, Perenio IoT Router Elegance разполага с интелигентна домашна функционалност, двоен етернет и клетъчна свързаност, както и с вградена батерия, която позволява автономна работа отвсякъде. Глобалните решения за управлявана свързаност на Transatel осигуряват на потребителите LTE/5G свързаност в цял свят с единна точка за поддръжка и гъвкави тарифни планове.

IoT маршрутизаторът Elegance осигурява LTE/5G свързаност и в най-отдалечените места
(снимка: Perenio)

Според глобалния доклад на NTT за работно място през 2021 г. 80,7% от ИТ лидерите твърдят, че им е по-трудно да откриват рискове за ИТ сигурността или бизнеса, породени от служителите, когато те работят от разстояние. Предвид това, сигурността е на преден план в сътрудничеството между Perenio и Transatel.

Linux-базираният IoT маршрутизатор Elegance може да внедри всяка VPN или антивирусна конфигурация, за да подсигури връзката и в най-отдалечените места. Освен това LTE/5G свързаността на Transatel поддържа усъвършенствана IPSec VPN или директно маршрутизиране до центъра за данни на клиента. Системните администратори могат да проследяват, филтрират и експортират потреблението на данни, SMS-и и гласови услуги на SIM картите в почти реално време.

„Стремим се да направим интелигентните технологии и решения, базирани на IoT, универсално достъпни както за бизнеса, така и за потребителите. Затова постоянно търсим нови възможности за стратегическо партньорство в рамките на нашата екосистема”, заяви Сергей С. Костевич, главен технически директор на ASBIS.

По неговите думи, сътрудничеството с телекомуникационните оператори е от особена важност, тъй като позволява на партньори на ASBIS да предлагат на клиентите си допълнителна стойност и услуги.

Коментар