Голяма пиратска група прекрати дейността си

Хакерите от CODEX обявиха, че организацията прекратява дейността си
(снимка: CC0 Public Domain)

Пиратската група CODEX, която от няколко години се занимава с хакване и нелегално разпространение на видеоигри, обяви, че прекратява дейността си. Съобщението за това се появи в бележка за хакнато скорошното допълнение „Сватбени истории” за The Sims 4.

Според съобщението, групата е създадена, за да конкурира “кракерите” от RELOADED и да ги заобиколи. С течение на времето обаче RELOADED се разпадна и организацията, която ги замества, си присвои името и се зае с „унищожаване на репутацията на култовата група”.

CODEX казва още, че в момента хората, които навлизат в тази сфера, най-често не се стремят сами да спечелят собствената си репутация, а започват да работят под имената на добре познати или престанали да съществуват групи. Членовете на CODEX не искат да се състезават с такива хора, затова са решили да спрат дейността си.

Групата е основана през 2014 г. По време на съществуването си членове на организацията хакнаха над 7000 игри от името на CODEX и над 5000 от името на PLAZA. Сред “трофеите” са Steam, Arxan, Xbox Live, Up, Denuvo, Origin, Epic Games Store и други услуги.

Коментари по темата: „Голяма пиратска група прекрати дейността си”

добавете коментар...

  1. Българин

    Кракваш и ставаш копачка за етери…

  2. 112

    В техните кракове няма зловредни програми или поне антивирусните не ги отчитат.
    Така съм чувал…

Коментар