Изцяло електрически линейки оказват първа помощ в Ню Йорк

Издълженият корпус на микробуса дава повече пространство на медицинския персонал.
(снимка: DocGo)

Доставчикът на мобилна медицинска помощ DocGo включи в своя автопарк в Ню Йорк изцяло електрифицирана линейна. Не след дълго всички превозни средства на компанията ще станат екологични, обещава тя.

DocGo е доставчик на мобилни здравни грижи и медицински транспорт с екип от повече от 3500 сертифицирани здравни специалисти в 28 американски щата. Компанията вече има няколко хибридни превозни средства в своя автопарк, но сега официално стартира своята инициатива за нулевоемисийни линейки с придобиването на персонализирана акумулаторно-електрическа линейка. Проектът е осъществен в партньорство с Lightning eMotors и Leader Emergency Vehicles.

Създаването на новото превозно средство стъпва на шаси за линейка Ford Transit T350 Type II, което е превърнато в платформа с акумулаторна електрическа батерия от Lightning eMotors. Автомобилът е обзаведен с батерия от 120 kWh, която му осигурява пробег до 2700 километра с едно зареждане.

Системата поддържа бързо DC зареждане за пълно зареждане за 2 часа или за 8,5 часа чрез зарядно устройство от ниво 2 с променлив ток. Двигател с мощност 215 к.с. (160 kW) предлага електронно ограничена максимална скорост от 105 км/ч.

Leader Emergency Vehicles пък се е погрижила за окомплектоването на микробуса за транспортиране на пациенти, добавяйки оборудване като пациентска кабина, странично и задно осветление, сирена, шкафове за съхранение на медицински консумативи, места за сядане за медицинския персонал и оборудване за грижи за пациенти – носилка, монтирана на стената, аспиратор и кислородна система.

Компанията REV Group отбелязва, че превозното средство е „оборудвано с двойни задни колела, има увеличено вътрешно пространство отгоре, за да се помогне на екипажите при качването и свалянето на пациентите, както и удължена дължина на корпуса, за да се осигури повече работно пространство за грижи за пациентите“.

Електрическата линейка се смята за първата по рода си, регистрирана в САЩ. Самата DocGo има амбицията всичките й линейки и автомобили да са изцяло електрически в срок до 2032 г.

Коментар