F-Secure Corporate Security става WithSecure

WithSecure е съюзник на компаниите, изправени пред предизвикателствата на сигурността
(снимка: CC0 Public Domain)

Финландската компания за корпоративна сигурност F-Secure се трансформира с нов бранд – WithSecure. Марката е разработена съвместно със служители, партньори и клиенти на F-Secure. Новото име засилва убеждението, че компаниите, изправени пред предизвикателства, свързани с киберсигурността, имат мощен съюзник в лицето на WithSecure и заедно ще постигнат по-добри резултати, поясниха от фирмата.

През последните няколко години F-Secure обособи своите корпоративни и потребителски решения в две отделни бизнес линии. Анонсирането на WithSecure следва плановете, обявени през февруари 2022 г., за разделяне на бизнес линиите в две отделни компании с фокус върху клиентите и добавената стойност.

WithSecure поставя началото на „нова ера за продукти и решения за корпоративна сигурност”, докато продуктите F-Secure ще продължат да осигуряват защита на домашните потребители и клиентите на мобилни оператори чрез съществуващата марка, уточниха от компанията.

WithSecure използва десетилетия доказан опит на F-Secure в областта на сигурността, прагматични изследвания и интуитивни технологии. Тази комбинация позволява на WithSecure да се съсредоточи върху постигането на високи резултати в сигурността, които дават повече възможности на партньорите и клиентите.

Според изпълнителния директор на WithSecure Corporation – Юхани Хинтикка, новата парадигма „WithSecure” на компанията отразява необходимостта от справяне с днешните предизвикателства, свързани със сигурността, чрез сътрудничество и добро партньорство.

В крайна сметка сложността създава огромни проблеми в информационната сигурност. Когато работим заедно, можем да спрем да гледаме на сигурността като борба за надмощие и контрол. Вместо това ще внедрим технологии и услуги, които работят в бизнес контекста, което неминуемо ще доведе до доказани резултати”, коменттира Юхани Хинтикка. Казано простичко, никой, който поверява сигурността си на WithSecure, не трябва да има загуба на данни поради кибератака или криминално нарушение. Нашето име е нашето обещание.

WithSecure има за цел да постигне това чрез портфолио, което съчетава човешка експертиза от световна класа, нови подходи и иновативни технологии за противодействие на активните атаки. Портфолиото се състои от облачно-базирана и интелигентна защита за крайните точки, защита на съдържанието в облака за Salesforce, засичане на атаки и възможност за реакция, както и широка гама от консултантски услуги в областта на киберсигурността.

Благодарение на изградените до момента силни връзки, WithSecure се радва на широка мрежа от партньори и клиенти, с огромен опит в информационната сигурност. Създалата се общност има силата да се бори с днешните предизвикателства и нови заплахи, подчертаха от компанията.

Най-големите марки се основават на ясна основна идея. С всичко, което правим, ние вярваме в доброто партньорство, което означава доверени, честни, осведомени и винаги давайки приоритет на дълготрайните взаимоотношения, пред краткосрочния бизнес”, каза Ари Ванттинен, CMO на WithSecure. „В свят, в който киберсигурността означава повече от всичко, нашият подход за съвместна сигурност ни позволява да изграждаме и поддържаме цифрово доверие в обществото, което да е в полза на всички”.

Чрез последните инициативи WithSecure демонстрира, че е ориентирана към обновяване на бранда. Тези усилия включват сътрудничество с организацията CMI Martti Ahtisaari Peace Foundation в усилията за постигане на дигитален мир, работа със CyberPeace Institute за защита на уязвимите общности и активно обучение на следващото поколение експерти по киберсигурност.

Хинтикка предвижда WithSecure да поеме водеща европейска роля в глобалната индустрия за киберсигурност.

Като всяка европейска компания ние ценим поверителността, отговорността и устойчивостта. Ние не виждаме нашите европейски корени и начин на работа като ограничения. По-скоро признаваме уникалната способност да предлагаме на организациите от цял свят европейски партньор за техните нужди в сферата на киберсигурността, каза Хинтикка.

WithSecure Corporation, с предишен бранд F-Secure Business, е основана през 1988 г. и регистрирана в NASDAQ OMX Helsinki Ltd. Най-големите финансови институции и производители, както и хиляди от най-модерните доставчици на комуникационни технологии в света се доверяват на решенията на компанията.

WithSecure доставя киберсигурност с доказани резултати, която защитава и осигурява непрекъсваемост на нормалните бизнес процеси. Нейните решения, управлявани от изкуствен интелект, ведно със силата на облака, осигуряват защита на всички крайни точки, а интелигентното засичане и реакция при заплахи е подкрепено от експерти, които идентифицират бизнес рисковете чрез проактивно прихващане на заплахи и противодействието им в реално време.

За да постигнат устойчивост, консултантите на WithSecure си партнират с различни компании и технологични гиганти. С повече от 30 години опит в изграждането на технологии, които отговарят на бизнес целите, WithSecure развива портфолио от решения, за да расте заедно със своите партньори и да предлага гъвкави търговски модели.

Решенията на WithSecure са достъпни на нашия пазар от официалния дистрибутор Инфодизайн България, който ще продължи да подкрепя партньорите и клиентите на финландския бранд и след обявената днес промяна.