Windows 11 ще напомня постоянно за несъвместимост

Windows 11 настоятелно ще информира потребителите, ако РС-тата им са остарели
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft продължава да усъвършенства функцията за уведомяване на потребителите на Windows 11, които инсталират операционната система на неподдържани устройства.

Преди няколко дни за членовете на Windows Insiders стана достъпна нова тестова компилация Windows 11 22000.588, която освен корекции и подобрения въведe воден знак, уведомяващ, че операционната система работи на неподдържано устройство.

Водният знак с тест „Не са изпълнени системните изисквания. За повече информация вижте „Настройки” се появява на работния плот, ако потребителят е инсталирал Windows 11 на устройство, което не отговаря на системните изисквания.

Функцията се появи в ранните предварителни версии на Windows 11, но сега е част от бета и Release Preview версията. Това може да означава, че Microsoft се готви да интегрира функцията в стабилни версии на операционната система.

Любопитно е, че водният знак не оказва никакво влияние върху работата на системата и не ограничава наличните функции. Също така си струва да се отбележи, че Microsoft не споменава появата на водния знак в описанието на новата версия.

Кога точно може да се появи подобна функция в стабилни версии на софтуерната платформа все още не е известно. Очевидно това ще се случи, след като тестването приключи с ограничен брой потребители, регистрирани в програмата Windows Insider.

Коментари по темата: „Windows 11 ще напомня постоянно за несъвместимост”

добавете коментар...

  1. Аркан

    Ако потребител ползва безпроблебно Win 11, защо MS ще го тормози чрез тези постоянни досадни съобщения?

Коментар