Tesla изтегля коли заради проблем с огледалото

Някои модели Tesla показват дефект при движение на заден ход
(снимка: CC0 Public Domain)

Tesla изтегля 947 превозни средства в Съединените щати, тъй като изображението на камерата за „задно виждане” може да не сработва веднага, когато колата започне да се движи на заден ход, съобщи Националната администрация за безопасност на движението по пътищата.

Автомобилният производител уточнява, че изтеглянето обхваща някои автомобили Model S, Model X и 2017-2020 Model 3, оборудвани с Autopilot Computer 2.5 и работещи с определени версии на фърмуера. Превозните средства не отговарят на федералния стандарт за безопасност за задна видимост отзад. Tesla ще извърши актуализация на софтуера, за да разреши проблема.

Според пътната администрация, забавеното изображение от камерата за задно виждане намалява видимостта на водача към пространството зад автомобила и увеличава риска от катастрофа. Това е най-новото от поредица изтегляния, които Tesla направи заради проблеми със софтуера през последните месеци, отбелязва Ройтерс.

На 19 декември Tesla започна да внедрява фърмуера на ограничен брой превозни средства и нейната програма за наблюдение на автопарка скоро „идентифицира необичайна честота на компютърни “ресети” сред превозните средства Model 3″ с тази актуализация. Това стана ясно от известие за изтеглянето на автомобилите от пазара от 18 март, но публикувано едва тази седмица.

Започвайки от 9 февруари, след разговори между Tesla и NHTSA за преглед на оплакванията на потребителите, които съобщават за „забавени или недостъпни изображения от камерата за обратно виждане”, са проведени повече от дузина тестове.

Коментар