Microsoft създаде подразделение за Android разработки

Microsoft се стреми да интегрира по-тясно Windows и Android
(снимка: CC0 Public Domain)

С поредна реорганизация на екипите за разработка Microsoft създава ново подразделение, фокусирано върху Android проектите. Групата се нарича Android Microsoft Platform and Experience, става ясно от вътрешно писмо на продуктовия директор на Microsoft Панос Панай до служители на компанията.

Панай разкрива, че екипите на Surface Duo OS, SwiftKey, Phone Link, Microsoft Launcher и други, чиито дейности по някакъв начин са свързани с Android, вече са част от Android Microsoft Platform and Experience. В миналото проекти, свързани с Android, се изпълняваха от подразделението Mobile Experience на Microsoft, което създава продукти и за iOS.

Microsoft планира редица проекти, свързани с Android и Windows, през следващите години, съобщи Windows Central. На първо място, компанията ще се стреми да усъвършенства интеграцията на смартфони, базирани на Android, със софтуерната платформа Windows.

Разработчиците на Microsoft виждат Android като допълнение към компютрите с Windows и възнамеряват да дадат на потребителите достъп до различни функции, подобни на тези, които имат потребителите на iPhone и Mac.

Новото звено ще бъде ръководено от Али Акгун, който преди това беше корпоративен вицепрезидент на Surface. Същевременно корпоративният вицепрезидент Майкъл Фортин ще напусне поста си, а задълженията и правомощията му ще бъдат разделени между ръководителите на няколко отдела.

Коментар