TP-Link Deco X50 – меш система с Wi-Fi 6 технология

Deco X50 е безжично AX3000 решение, проектирано за домове с 3 или 4 стаи
(снимка: TP-Link)

Новата безжична система Mesh Wi-Fi 6 Deco X50 на TP-Link вече е достъпна на българския пазар. Това е решение от среден клас, което интегрира новите безжични технологии и осигурява пълно покритие за целия дом.

Deco X50 предлага на потребителите бързи скорости, до 3,0 Gbps, 4 потока с по-малко забавяне, кабелни гигабитови скорости и непрекъсната свързаност за целия дом.

Двулентовата Gigabit Wi-Fi 6 Mesh система от клас AX3000 е проектирана за домове с 3 или 4 стаи и, според производителя, може да покрие напълно с безжичен сигнал до 420 квадратни метра (версията с 2 модула). В същото време мрежата може да свързва до 150 устройства едновременно, като всички се възползват от една и съща стабилна връзка.

Deco X50 идва с голямо разнообразие от технологии, които подобряват потребителското изживяване. Такава например е технологията AI-Driven Mesh, която изгражда сигурна и уникална Wi-Fi мрежа за всеки дом в зависимост от операционната среда.

Друга интересна технология е Seamless Roaming. Чрез нея Deco модулите работят заедно, за да образуват единна унифицирана Wi-Fi мрежа с едно име, така че потребителските устройства автоматично да се свързват с най-бързия Deco модул, докато се движат у дома си, с гарантирано изживяване без прекъсвания на сигнала.

Меш системата Deco X50 се предлага стандартно в пакет от два модула
(снимка: TP-Link)

Ако възникне проблем с Deco модула, функцията Self-Healing гарантира автоматично пренасочване на данните през другите Deco модули, за да се осигури онлайн свързаност. А функцията Adaptive Path гарантира, че меш системата динамично избира най-добрия маршрут и най-високата честотна лента за потребителските данни, като гарантират бърза връзка, независимо къде се намира потребителят в къщата.

В допълнение, цялата меш мрежа, образувана от Deco X50, се възползва от пълна защита чрез интегрирания пакет функции на TP-Link HomeShield. Те автоматично откриват онлайн заплахи, за да защитят поверителността и свързаните устройства, избират подходящия интервал от време за прекарване онлайн и блокират неподходящо съдържание чрез функцията за родителски контрол. Системата дава приоритет на нуждите от честотна лента, за да обезпечи по-високи скорости за натоварващи дейности като игри или стрийминг в 4K.

Не на последно място, благодарение на ниската латентност и бързите скорости, потребителите ще получат по-добри игрови изживявания и онлайн видеоконференции, докато технологиите BSS Color и Beamforming осигуряват по-малко конфликти в Wi-Fi, а сигналът е концентриран в основни области.

Deco X50 предлага на потребителите бързи безжични скорости – до 3,0 Gbps
(снимка: TP-Link)

Инсталирането и настройването на мрежата са улеснени от приложението Deco. Потребителите трябва само да извадят Deco модулите от кутията, да инсталират приложението и да следват инструкциите на екрана. След това приложението ще се погрижи за останалото и ще подготви мрежата за минути. В същото време Deco позволява лесно управление на Wi-Fi мрежата, дори от разстояние.

Меш системата Deco X50 е съвместима с гласовия асистент Alexa, който позволява управление на устройства чрез гласови команди и се вписва в концепцията за интелигентен дом.

Моделът Deco X50 (2 модула) със стандарт Wi-Fi 6 е достъпен за покупки от оторизираните магазини и онлайн на препоръчителна цена от 335,90 лева с ДДС.

Коментар