Zoom за компютри вече разпознава жестове

Разпознаване на жестове е поредното нововъведение в настолната версия на Zoom
(снимка: CC0 Public Domain)

Популярното приложение за видеоконференции Zoom въведе още едно удобство за потребителите на настолната версия – вече няма да им се налага да изваждат мобилното си устройство, за да активират функцията за разпознаване на жестове.

Сега всеки потребител на Zoom може да изпрати реакция на случващото се по време на разговор, без да натиска бутони в настолната версия на приложението за Windows или macOS. Например, достатъчно е да вдигнете ръка или палец нагоре, за да изпратите съответната реакция на събеседниците си.

Тази функция ще позволи на потребителите на услугата да взаимодействат помежду си по-естествено по време на виртуални срещи, обучение или разговори. Потребителите не трябва да натискат бутони, за да отговорят на случващото се в чата, което ще направи комуникацията по-удобна.

Функцията за разпознаване на жестове не е единствената иновация, която предлага  обновеният Zoom. Разработчиците са актуализирали също инструмента за сътрудничество Zoom Whiteboard, превръщайки го в пълноценна функция, а не просто разширение за срещи.

Освен това администраторите на чата могат да активират етикети за известия, за да предупреждават потребителите – например, за грубо поведение или нецензурни думи. С новата версия на приложението домакините на чата и присъстващите ще могат да използват функцията Zoom Backstage, която им позволява да говорят, без да гледат публиката.

Иновациите са налични в най-новата версия на приложението Zoom за платформи Windows и macOS. В момента това е Zoom 5.10.3, която може да се изтегли от официалния уебсайт на услугата.

Коментар