Oracle обнови клауд инфраструктурата с EPYC

EPYC процесори от трето поколение са в основата на новите E4 Dense инстанции
(снимка: AMD)

AMD разширява присъствието на сървърните процесори EPYC в облачната екосистема. Новите E4 Dense инстанции на Oracle Cloud Infrastructure (OCI) стъпват на трето поколение EPYC.

Сървърните системи ще са част от предложенията на Oracle Cloud VMware Solution, които позволяват на корпоративните потребители да изграждат и работят с хибридно-облачни среди за своите VMware-базирани задачи.

Използвайки 3-то поколение EPYC процесори, E4 Dense инстанциите поддържат VMware задачи с интензивно използване на паметта и сторидж подсистемите. Платформите ще се възползват от големия брой ядра и производителността на EPYC чиповете, както и от разширените функции за сигурност, които са важни за работните потоци под VMware.

„С прости думи, инстанциите E4 Dense и процесорите AMD EPYC помагат на клиентите да се възползват изцяло от водещите в индустрията изчислителни платформи на OCI със същите познати и сертифицирани инструменти на VMware на място, осигурявайки по-ефективен път към публичния облак”, каза Бев Крейр, старши вицепрезидент на поделението за изчислителни среди в Oracle.

С инстанциите E4 Dense и VMware потребителите могат да внедряват хибридна облачна среда, която е съобразена с техните конкретни работни задачи – с 32-, 64-, 128-ядрени конфигурации, които имат 3,5 пъти повече оперативна памет и 3,5 пъти повече сторидж пространство в сравнение с други предложения, подчертаха от AMD.

Използването на процесори EPYC в различни среди продължава да се разширява, като все повече доставчици на облачни услуги разчитат на тях, за да осигурят на клиентите възможности за работа с най-интензивните работни натоварвания.

Коментар