AGON PRO PD32M – гейминг монитор с духа на Porsche

PD32M перфектно подхожда на високооктановите надпревари в гейминга
(снимка: AOC)

Нов монитор пускат на пазара лайфстайл марката Porsche Design и гейминг брандът AGON by AOC. Ексклузивният Porsche Design AOC AGON PRO PD32M има диагонал 31,5 инча и уникален дизайн, вдъхновен от характеристиките и детайлите на спортните автомобили Porsche.

Комбинирайки представяне от най-високо ниво с върхово качество, PD32M перфектно подхожда на високооктановите надпревари на най-взискателните играчи, благодарение на кристалната 4K резолюция, 144 Hz честота на опресняване и 1 ms GtG време за реакция. Мониторът използва MiniLED технология на подсветката и поддържа DisplayHDR 1400 за несравнимо визуално преживяване.

Стабилността и здравината са фино приложени към корпуса и пясъчно шлифованата отлята алуминиева стойка на PD32M. Дизайнът на обвивката на панела на дисплея следва функционалната подредба на вътрешните компоненти. Като резултат се получават плавни повърхности в задната част – от панела към корпусите на основните вътрешни компоненти.

Налични са допълнителни визуални насоки, които упътват към различните конектори. В допълнение, с цел да се оптимизира визуално дебелината на панела, задният корпус е изтънен в краищата и създава трапецовидна форма, в която са поместени покритите с метална мрежа отвори за охлаждането и говорителите. Тези зони са индиректно осветени с RGB подсветка, за да могат по ненатрапчив начин да потопят играча и да подобрят общото геймърско преживяване като същевременно излъчват динамика.

IPS панелът работи с детайлна 4K резолюция и честота на опресняване от 144 Hz
(снимка: AOC)

Нежните допълнителни детайли като осветената хоризонтална охлаждаща лента са вдъхновени от въздухозаборниците на спортните коли. Брандирането на продукта също присъства по открояващ се начин под формата на сменящо се прожектирано лого.

Не само дизайнът отличава монитора от другите геймърски модели на пазара. Големият 31,5-инчов екран стои стабилно на бюрото и може да се настройва по височина за по-добра ергономия. Стойката поддържа и обръщане във вертикален режим.

Porsche Design AOC AGON PRO PD32M има плосък IPS (AAS) панел, който възпроизвежда 1,07 милиарда цвята, за да покаже дори най-фините цветови оттенъци. Цветовата точност също е висока – с 97% покритие на DCI-P3 за постигане на реалистични цветове и сенки. С интегрирането на най-модерната MiniLED технология на подсветката мониторът разполага с 1,152 затъмняващи се зони, които могат да светят индивидуално в зависимост от съдържанието на екрана.

Мониторът може да показва както ослепителна слънчева светлина, така и много наситени черни сенки в същото време и затова е сертифициран с най-високото ниво на HDR поддръжка – DisplayHDR 1400. С до 1400 нита пикова яркост, той далеч превъзхожда стандартната яркост от около 300 нита на съвременните геймърски монитори.

31,5-инчов екран стои стабилно на бюрото и може да се настройва за по-добра ергономия
(снимка: AOC)

IPS панелът работи с изключително детайлна 4K резолюция (3840 x 2160), с висока честота на опресняване от 144 Hz. С истинско време за реакция от 1 ms GtG, призрачните ефекти между кадрите практически са елиминирани. С включването на Adaptive-Sync, PD32M поддържа променлива честота на опресняване (VRR), което елиминира артефактите като накъсване и насичане. Мониторът е подходящ и за PC, и за конзолни играчи, благодарение на наличието на DisplayPort 1.4 и два HDMI 2.1 порта. Той допълнително поддържа устройства с честота до 120 Hz при 4K по USB-C, както и сегашното поколение конзоли през HDMI 2.1.

Porsche Design AOC AGON PRO PD32M върши също толкова добра работа като машина за продуктивност за създатели на дигитално съдържание, дизайнери, редактори и програмисти. Той е перфектният монитор за домашен офис с USB-C вход, което му позволява да получава сигнал и да предава захранваща мощност (до 90 W – в зависимост от HDR настройката) и данни към свързан лаптоп само с един USB-C кабел.

Нещо повече, преносимите компютри могат да достъпват и използват всички устройства, свързани към 4-портовия USB 3.2 хъб на монитора – като клавиатури, мишки или външни дискове. И накрая, PD32M разполага с KVM превключвател, така че потребителите могат лесно да превключват между два източника като геймърско PC и работен лаптоп, докато използват един и същ комплект клавиатура и мишка. Мониторът може да изобразява картина от два източника едновременно в режим Picture-by-Picture (максимум в UHD при 60 Hz) през неговите DP, HDMI или USB-C портове.

Освен това PD32M е оборудван и с мощна озвучителна система. Два говорителя по 8W с подобрен DTS звук осигуряват богато и чисто аудио преживяване, каквото очакват геймърите.

Към 4-портовия USB 3.2 хъб на монитора могат да се свързват най-различни устройства
(снимка: AOC)

И макар PD32M да е единствен по рода си, той може да бъде персонализиран дори в още по-голяма степен. Устройството включва напълно индивидуална RGB подсветка (Light FX) на гърба на дисплея. При включване поздравява потребителя с анимирано лого и специален звук. Екранното меню (OSD) е проектирано с уникална, лесна за употреба структура, а безжичното дистанционно е предназначено за потребители, които искат бърз достъп до OSD настройките на монитора. Не на последно място продуктът идва с USB флаш памет, която съдържа упътването и нужния софтуер.

Porsche Design AOC AGON PRO PD32M е наличен в магазините на Porsche Design, специализирани търговски вериги и онлайн, както и при избрани онлайн търговци на препоръчителна крайна цена от 3909 лв. с ДДС.

Коментари по темата: „AGON PRO PD32M – гейминг монитор с духа на Porsche”

добавете коментар...

  1. :o)

    Тоя ще е много продаван монитор, предвиждам го 😀
    само за 3909 лева, айде 3900 да не издребняваме 😀 😀 😀

Коментар