Mercusys MR80X – достъпен гигабитов рутер с Wi-Fi 6

MR80X е гигабитов рутер от клас AX3000, с поддръжка на Wi-Fi 6
(снимка: Mercusys)

Нов високопроизводителен рутер на достъпна цена пусна на българския пазар мрежовият бранд Mercusys. Моделът MR80X е гигабитов рутер от клас AX3000, с поддръжка на новия безжичен стандарт Wi-Fi 6.

Mercusys MR80X е наследник на успешния MR70X, но предлага още по-висока производителност и комбинирани скорости до 3 Gbps за по-бързо сърфиране в мрежата, стрийминг, сваляне на музика и гледане на филми едновременно.

Скоростта от 3Gbps и технологиите OFDMA и MU-MIMO, които позволяват едновременно предаване на данни към и от няколко устройства, осигуряват значително подобрение на ефективността на мрежата чрез намаляване на претоварването, както и 4 пъти по-голяма пропускателна способност и предавателна ефективност на устройствата.

Четирите антени с високо усилване разширяват безжичния обхват на рутера
(снимка: Mercusys)

Обхватът на рутера е разширен, благодарение на 4-те антени с високо усилване с технология Beamforming, които подобряват стабилността на връзките, така че потребителите да се възползват от силен Wi-Fi сигнал във всяко кътче на дома.

MR80X гарантира стабилна мрежа за всички членове на семейството. Технологията BSS Coloring подобрява ефективността на предаването на сигнала. Функцията Smart Connect интелигентно избира най-добрата налична честотна лента за всяко отделно устройство, с постоянно оптимизиране на мрежовата активност. С режима на точка за достъп потребителите могат да разширят кабелната мрежа и да я превърнат в безжична.

MR80X предлага и гигабитови портове за кабелно свързване на устройства в мрежата
(снимка: Mercusys)

MR80X включва и екологичен режим, който чрез функцията Target Wake Time (TWT) намалява консумацията на енергия за мобилни и IoT устройства, свързани към рутера по време на предаването на данни. Защитата на данните е гарантирана от новия протокол за Wi-Fi защита – WPA3.

За родителите, които искат да знаят, че децата им са в безопасност, докато са онлайн, Mercusys MR80X предлага функция „Родителски контрол”, която позволява задаване на подходящи правила за всеки потребител с цел подобряване на защитата на цялото семейство в интернет.

MR80X се предлага на българския пазар на препоръчителна цена от 120,90 лв.
(снимка: Mercusys)

Новият гигабитов AX3000 рутер Mercusys MR80X Wi-Fi 6 се предлага на българския пазар от партньорите на мрежовия бранд с препоръчителна цена на дребно от 120,90 лв с ДДС .

Коментар