Тръмп няма намерение да се връща в Twitter

Социалната мрежа Twitter е в центъра на вниманието след сделката с Илон Мъск
(снимка: CC0 Public Domain)

Бившият американски президент Доналд Тръмп каза, че няма намерение да се присъединява отново към Twitter, дори ако акаунтът му бъде възстановен след споразумението на Илон Мъск да купи гиганта в социалните медии.

Тръмп обяви пред Fox News, че вместо това ще се съсредоточи върху собствената си платформа Truth Social. „Няма да влизам в Twitter. Ще остана на Truth”, каза Тръмп. „Надявам се Илон да купи Twitter, защото ще го подобри и той е добър човек, но аз ще остана на Truth”.

Профилите на Тръмп бяха забранени от големи платформи за социални медии след бунта в щатската столица, като Twitter се позова на „риска от по-нататъшно подбуждане към насилие”. По това време бившият президент имаше приблизително 89 милиона последователи в Twitter.

Мъск, най-богатият човек в света, самоопределящ се като „абсолютист на свободата на словото”, наскоро заяви, че иска да купи и приватизира Twitter, защото вярва, че мрежата не отговаря на потенциала си като платформа за свободна реч.

Това повдигна въпроса дали може да се стигне до възстановяване на акаунта на Тръмп, тъй като бившият президент полага основите за поредното си кандидатиране за Белия дом през 2024 г.

През последните седмици Мъск предложи редица подобрения в социалната мрежа, включително облекчаване на ограниченията за съдържание. Бизнесменът каза, че ще бъде „много неохотен” по отношение на триенето на съдържание и предпазлив от гледна точка на постоянни забрани.

След като приветства покупката на Мъск, Тръмп каза за Fox News, че не вижда Twitter като конкуренция на собствената си социална мрежа. „Truth Social ще бъде глас за мен”, заяви той. „И това е нещо, което никой друг не може да получи”.

Коментари по темата: „Тръмп няма намерение да се връща в Twitter”

добавете коментар...

  1. :o)

    шибано камикадзе , разпали търговската война на която всички сърбаме попарата и до днес, а и утре

Коментар