Емблематичният Corvette идва в електрическа версия

Търсенето на електрически версии на емблематични автомобили като Corvette расте
(снимка: CC0 Public Domain)

Още през следващата година General Motors ще предложи електрифицирана версия на емблематичния Chevrolet Corvette. Президентът Марк Ройс написа в LinkedIn, че автомобилният производител ще продава и напълно електрически Corvette в бъдеще.

С нарастване на интереса към електрическите превозни средства нараства и търсенето на електрически версии на класически, емблематични автомобили като Corvette, който е икона сред феновете на спортните коли.

Електрифицирано превозно средство обикновено означава газово-електрически хибрид или презареждащ се хибрид. Подробности за бъдещите Corvette модели обаче засега липсват – те се очакват на по-късна дата.

По-рано този месец GM и Honda обявиха, че планират да разработят съвместно някои достъпни електрически превозни средства, които ще използват технологията за батерии от ново поколение „Ultium”.

Наред с това през януари GM заяви, че планира да похарчи близо 7 милиарда долара за преобразуване на фабрика за производство на електрически пикапи и за изграждане на нов завод за акумулаторни клетки.

GM си поставя за цел да произвежда само електрически пътнически превозни средства до 2035 г. Компанията се ангажира да има 30 модела електрически превозни средства за продажба в световен мащаб до 2025 г.

Коментар