Xiaomi Watch S1 – с много функции за спорт и здраве

Смарт часовниците Xiaomi Watch S1 идват с богат набор от функции и издръжлива батерия
(снимка: Xiaomi)

Новите смарт часовници на Xiaomi – Watch S1 и Watch S1 Active – вече се продават в търговската мрежа на телеком оператора А1 България. Умните носими джаджи предлагат широк избор от функции за спорт и следене на здравословното състояние, а животът на батерията достига 12 дни с едно зареждане.

Xiaomi Watch S1 e най-високият клас смарт часовник на марката в момента. Той има рамка от неръждаема стомана и 1,43-инчов AMOLED екран с покритие от сапфирен кристал, което го предпазва от нараняване.

S1 Active е по-спортният от двата модела. Той има същия дисплей, но вече разполага с лека метална рамка и няма сапфирено покритие.

Watch S1 e най-високият клас смарт часовник на Xiaomi
(снимка: Xiaomi)

И двата модела могат да проследяват 117 вида тренировки и спортове. Способни са да засичат автоматично някои упражнения като ходене и бягане без значение дали се извършват на открито или във фитнес на пътека. Смарт часовниците измерват здравни показатели като пулс, качество на съня и наситеност на кръвта с кислород.

Серията Xiaomi Watch S1 поддържа Bluetooth разговори, a при пълно зареждане на батерията, която е с капацитет от 470mAh, издържат до 12 дни при стандартна употреба. S1 поддържа и безжично зареждане.

Watch S1 Active е по-спортният от двата нови смарт часовника
(снимка: Xiaomi)

Друга разлика между двата модела е, че S1 Active се предлага със силиконова каишка, а S1 идва в комплект с две – кожена и силиконова.

Xiaomi Watch S1 се предлага в черен цвят на цени от 6,50 лева на месец или за 129,99 лева в брой с план Unlimited Ultra. По-спортният модел Xiaomi Watch S1 Active е наличен в син цвят от 2,50 лева на месец или 49,99 лева в брой със същия план.

А1 ще предложи и по-достъпния смарт часовник на китайския производител – Redmi Watch 2 Lite. Той също използва AMOLED дисплей, но диагоналът е 1,6 инча, а резолюцията – 320×360 пиксела. Моделът има водоустойчивост 5 ATM и може да бъде потапян на дълбочина до 50 метра.

Redmi Watch 2 Lite е по-достъпният нов модел на китайския бранд
(снимка: Xiaomi)

Redmi Watch 2 Lite поддържа 117 спортни режима, измерване на пулса, следене на нивата на кислород в кръвта и качеството на съня. Батерията на устройството може да издържи до 10 дни с едно зареждане.

Смарт часовникът Redmi Watch 2 Lite може да се поръча в цветове черен и слонова кост на цени от 1 лев на месец или 9,99 лева в брой с мобилен план с ONE 34.99.

Коментар