DeepCool AK400 и AK620 WH – CPU охладители с премиум излъчване

Охладителите AK400 и AK620 WH са съвместими с новите сокети на Intel и AMD
(снимка: DeepCool)

Нови въздушни охладители на DeepCool наследяват популярни модели на компанията, добавяйки премиум характеристики за ентусиастите. AK400 са компактни CPU охладители тип „кула”, които предлагат впечатляващ охлаждащ капацитет до 220W, бърз и лесен процес на инсталация в пет стъпки за най-новите сокети на Intel и AMD.

Три нови модела излизат на пазара у нас – AK400 през май, AK400 WH през август и белият AK620 WH – също през август.

AK400 – премиум естетика и подобрено разсейване на топлината

AK400 има матричен дизайн на ламелите на радиатора с горен капак за уникално излъчване. Полираната никелирана конструкция добавя премиум изглед и усещане. С четири 6-мм медни топлинни тръби с директен контакт, DeepCool AK400 бързо пренася топлината далеч от процесора.

Този охладител се отличава с уникална матрична подредба на ламелите на радиатора, комбинирана с високопроизводителен 120 мм DeepCool FDB PWM вентилатор. Това съчетание осигурява най-добрия баланс между шум и представяне.

AK400 има капацитет 220W и четири 6-мм медни топлинни тръби с директен контакт
(снимка: DeepCool)

С впечатляващи възможности за разсейване на топлината до 220W мощност AK400 и AK400 WH осигуряват забележителна производителност и стойност.

Високопроизводителен FDB вентилатор. Проектиран с прецизност, високопроизводителният вентилатор на DeepCool увеличава максимално въздушния поток и статичното налягане, докато запазва шума нисък, благодарение на динамичния PWM обхват от 500 – 1850 об./мин. Флуидните динамични лагери (FDB) осигуряват повишена стабилност и дълъг живот.

Пълна съвместимост и лесна инсталация. Компактният размер на AK400 позволява пълна съвместимост с други компоненти и гарантира безпроблемно комбиниране с широк набор от кутии с височина 155 мм. Свалящата се горна капачка позволява съвместимост и с някои ITX кутии, защото без нея вентилаторът е висок 153 мм.

Дизайнът на новите DeepCool охладители създава премиум усещане
(снимка: DeepCool)

Благодарение на компактния дизайн на AK400, инсталацията на RAM модули с големи радиатори е възможна без проблеми. Подобреният метод на инсталиране е лесен за изпълнение със здравите, изцяло метални монтажни планки и се извършва бързо в пет стъпки. Това гарантира, че охладителят е сигурно монтиран върху множество платформи, поддържащи последните цокли на Intel и AMD.

AK620 WH – двоен въздушен охладител с отключен потенциал

AK620 WH е изцяло бялата версия на популярния AK620. Тя включва премиум външност в бяло с уникален дизайн на радиатора тип „двойна кула” с матрична подредба на ламелите и два вентилатора с FDB лагери за изключителна охлаждаща производителност при нисък шум.

AK620 WH се отличава с премиум външност в бяло и дизайн на радиатора тип „двойна кула”
(снимка: DeepCool)

Прецизно изработената основа и шестте топлинни тръби, които минават през два сегмента с плътни ламели, осигуряват впечатляваща възможност за разсейване на топлинна мощност до 260W. Изцяло металната монтажна планка е лесна за инсталиране и гарантира, че охладителят е сигурно закрепен на различни платформи, включително последните цокли на Intel и AMD.

Цена, наличност и гаранция

AK400 ще се предлага на пазар у нас на препоръчителна крайна цена от 69 лв. с ДДС от средата на май. Моделът AK400 WH ще струва 79 лв., когато излезе на пазара през август. Тогава се очаква и AK620 WH на цена от 139 лв. Сериите въздушни охладители AK400 и AK620 са придружени с тригодишна гаранция.

Коментар