Wi-Fi 7 чип ускорява безжичните връзки до 33Gbps

Новите Wi-Fi 7 чипове на Qualcomm вдигат двукратно скоростта в сравнение с Wi-Fi 6
(снимка: Qualcomm)

Американската компания Qualcomm обяви трето поколение на платформата Wi-Fi 7 Networking Pro, която се позиционира като най-мащабируемото комерсиално Wi-Fi 7 решение в света.

Новата платформа включва вископроизводителни Wi-Fi 7 чипове, предназначени за вграждане в корпоративни точки за достъп, меш системи и първокласни потребителски рутери.

Достъпни в 3- и 4-бандови конфигурации, новите Wi-Fi 7 чипове поддържат безжична свързаност в честотните ленти 2,4GHz, 5GHz и 6GHz, както и 320 MHz ширина на канала, за да осигурят до 2 пъти по-голяма честотна лента в сравнение с Wi-Fi 6 комуникациите.

В допълнение, чиповете на Qualcomm поддържат 6 до 16 потока с данни едновременно за максимална пропускателна способност от 33 гигабита в секунда (Gbps), подчертаха от компанията.

Наличието на технология Multi-Link позволява динамично комбиниране на клиентския трафик или редуване на честотни ленти с цел избягване на смущения и намаляване на латентността в претоварени мрежи.

С платформата Wi-Fi 7 Networking Pro корпоративните точки за достъп и високопроизводителните рутери могат да постигнат най-ефективната работа в обхвата 6GHz, вкл. на дълги разстояния и на открито. На пазара се очакват широка гама от решения за безжична свързаност на база новите Wi-Fi 7 чипове.

Окончателната версия на стандарта Wi-Fi 7 все още не е одобрена. Въпреки че основните му характеристики са известни, финалната спецификация се очаква през 2024 г., но устройства с претенции за поддръжка на Wi-Fi 7 вероятно ще се появят по-рано.

Коментари по темата: „Wi-Fi 7 чип ускорява безжичните връзки до 33Gbps”

добавете коментар...

  1. :o)

    и 99% от тези скорости ще идат за малоумни скролвания във фейсбук , инстаграм и тикток….йебала 🙂

Коментар