AMATAS оставя своя отпечатък в киберсигурността през 2022

През изминалия месец AMATAS имаше възможност да сподели своя опит и познания с експертите от общността във финансовия сектор относно „Бъдещето на киберсигурността след войната в Украйна”, както и да предостави международно одобрена платформа за създаване на общност на български кибер експерти, спонсорирайки събитието на BSides.

На екипа предстои участие в най-големия Cybersecurity and Data Protection Forum 2022 за България на тема киберсигурност и защита на данните; срещи с ентусиасти, целящи да градят или започнат своята кариера; както и с българската общност от специалисти, за да разгледат заедно новите практики и тенденции в индустрията.

С участието си в Career Show Tech 2022 и организирането на Cyber Security Talks Bulgaria, посветени на кариерите в киберсигурността, AMATAS инициира първи стъпки в мисията да подпомогне развитието на общността от млади таланти и да позиционира „България като бъдещ хъб на киберсигурността в Европа“.

В събитията ще вземат активно участие експерти от AMATAS, с дългогодишен опит в индустрията, както и Борис Гончаров, главен стратегически директор на компанията.

Борис е визионер и ентусиаст, посветен на информационната сигурност, с повече от 15 години опит в сферата на киберсигурността. Като Chief Strategy Officer в AMATAS, неговата работа е фокусирана върху развитието на корпоративни стратегии и тактики за защита, предвиждайки посоката на развитие на информационните технологии и киберсигурността. Борис притежава най-високите сертификати в своята сфера на работа, сред които CIPP/E, CISSP, ISSMP, CCISO, CCSP, CEH, TOGAF, CHFI, ITIL, Prince2.

Какво се случи през последния месец?

AMATAS Roundtable Event 

Първото събитие, което AMATAS организира на 14-ти април 2022, беше във формат кръгла маса и workshop по темата „Бъдещето на киберсигурността след войната в Украйна”. Събитието беше водено от Борис Гончаров, главен стратегически директор, AMATAS, като детайлно се разгледаха следните въпроси:

  • След като конвенционалната фаза на войната между Русия и Украйна приключи, има ли готовност финансовата индустрия да устои на следващото поколение кибератаки, които имат потенциал да засегнат всичките ѝ системи и звена?
  • Какви са предизвикателствата и последиците за киберсигурността на финансовия сектор след войната в Украйна?

Също така, по време на събитието се обсъди управлението на риска от руската политика за вземане на решения относно информационната война, руските офанзивни способности и вероятните заплахи и очакваните кибероперации срещу финансовия сектор, като част от по-голямата картинка в световен мащаб.

AMATAS се срещна с експерти на ръководни позиции от банковия сектор в България, за да коментират свободно проблемите в киберсигурността на финансовата индустрия, както и стратегическите подходи за създаване на устойчивост срещу кибератаките. Темата от събитието на AMATAS беше продължение на дискусията по време на Fintech Summit 2022.

Успешното реализиране на събитието се дължи на високата ангажираност на експертите от Банка ДСК, Първа Инвестиционна Банка, Райфайзен България, Пощенска Банка и Д-Комерс.

Bsides България

На 15-ти април 2022 г. се състоя независимото събитие Security BSides-Approved за София, България – Bsides, чийто съорганизатор беше AMATAS. Security BSides е фондация, управлявана от кибер общността, за изграждане на събития от и за членове на Bsides. Събитията вече се случват в големите градове по целия свят.

От AMATAS подкрепят Bsides в реализирането на целта да събере професионалисти и ентусиасти и стартира изграждането на традиция и общност около конференцията. Събитието ще бъде отворено за новодошли и всички, които се интересуват от информационна сигурност.

„Горди сме, че имаме възможността да предоставим платформа на най-изявените български експерти в областта да споделят своя опит на световно равнище”, каза Борис Гончаров, главен стратегически директор, AMATAS.

По време на BSides се разнищиха теми, свързани с това как да се реагира адекватно по време на кибер атака, компютърна криминалистика, IoT сигурност, стандарти за сигурност. През втория ден от конференцията се проведе предизвикателството Capture The Flag (CTF), насочено към професионалистите по киберсигурност, които се интересуваха да подложат уменията си на изпитание.

Какво ни предстои?

Technovation 2022

Technovation 2022 на 19 май 2022 е събитие, организирано от списание „Мениджър”, което разглежда как технологичните решения помагат за развитието на конкретни сектори.

В панел DATAVERSE на Technovation 2022 основна тема са големите данни. В дискусията ще бъдат обсъдени последните тенденции в управлението и опазването на информацията, с която бизнеси и хора боравят.

  • Данните са навсякъде: как да се съхраняват и използват ефективно?
  • Хиперавтоматизацията става задължителна
  • Zero trust cybersecurity – заплахи и възможности пред различни индустрии

Модератор на този изключително актуален и важен разговор ще бъде Борис Гончаров, главен стратегически директор на AMATAS.

Career Show Tech 2022

На 19- 20 май, 2022 ще се проведе Career Show Tech 2022. Форматът, който създава кариерни възможности в различни сектори и разглежда най-новите тенденции в сферата на високите технологии. Ако сте готови да станете следващият Киберсигурност герой, регистрирайте се и чуйте вдъхновяващата лекция „Finding Your Way Through The Cybersecurity Careeriverse of Madness“ на Борис Гончаров, главен стратегически директор на AMATAS, на 20-ти май от 12:00 часа.

Cyber Security Talks Bulgaria

AMATAS e домакин на събитието Cyber Security Talks Bulgaria, посветено на кариерното развитие в сферата на киберсигурността; именно как бизнесът, образованието и държавата могат да подпомогнат младите специалисти в тяхното професионално израстване. Направете своята безплатна регистрация и научете повече за:

  • Как да започнем кариера в областта на киберсигурност – Мирослав Найденов, експерт по киберсигурност, AMATAS;
  • Въпроси и отговори с бивши и настоящи експерти по киберсигурност: Борис Гончаров, Иван Владикин и Ивайло Танушев;
  • Дискусионен панел по темата: България – новият център за Кибер специалисти в Европа. Събеседници ще бъдат Атанас Симеонов, собственик на Ocean Investments Bulgaria, и доц. д-р инж. Боян Жеков, експерт информационни технологии и преподавател в УниБит.

Cyber Security Talks Bulgaria e първото ежемесечно събитие на тема Киберсигурност в България, провеждащо се всеки втори вторник на месеца на различно място. Локацията е предоставена от домакина и спонсорите на текущото издание.

Събитията имат за цел да създадат общност от специалисти, студенти и ентусиасти в сферата, като им предоставят място и възможност спокойно и отворено да споделят идеи и мнения, с което да се поддържа един постоянен фокус към Информационната и Кибер сигурност в страната.

Cybersecurity and Data Protection Forum 2022

AMATAS е главен стратегически партньор и съорганизатор, заедно с екипа на „Капитал”, на най-голямото събитие за киберсигурност в България, което ще се състои през ноември.

Cybersecurity and Data Protection Forum 2022 цели да преобрази обществения диалог – да измести идеята, че киберсигурността представлява „бариера”, с факта, че е ключов двигател за подобряване и увеличаване на функционалността на организациите в дигиталното пространство.

AMATAS организира събитието, като водещ и лектор на някои от темите ще бъде Борис Гончаров, главен стратегически директор. Форумът обещава задълбочаване в широкия спектър от теми, свързани с киберсигурност в различни панели, презентации и дискусии в хибриден формат.

Всички новини, свързани с предстоящи онлайн и физически събития, се анонсират в страницата ни в LinkedIn​​.

AMATAS е част от Ocean Investments, семейна инвестиционна компания, фокусирана върху early-stage technology иноватори в сферата на киберсигурност, здраве и недвижими имоти. Разберете повече за Оcean Investments тук.

Съдържание от AMATAS