Г7 ще обсъжда в Германия крипто-регулации

Топ-финансистите на седемте най-силни икономики ще дискутират крипто-регулации тази седмица (снимка: CC0 Public Domain)

Регулациите на криптовалутите и другите видове крипто-активи ще бъдат тема на дискусия в срещата на финансовите министри на „Голямата седморка“. Тя ще се състои тази седмица в Германия. Новината съобщи Ройтерс, като се позова на ръководителя на централната банка на Франция – Франсоа Вилрой.

„Това, което се случи в последните дни, е сигнал за спешна необходимост от глобално регулиране“, каза Вилрой на конференция за нововъзникващите пазари в Париж. Той се позова на скорошните сътресения на пазарите на крипто-активи.

„Европа проправи пътя с MICA (регулаторна рамка за крипто-активи), вероятно ще обсъдим тези въпроси сред много други на срещата на Г-7 в Германия тази седмица“, добави той.

Крахът на криптовалутите стана горещата тема на последните 10 дена, след като всички видове „монети“ рязко поевтиняха. Немалко ентусиасти, които са вложили големи суми във виртуалните пари, сега се чувстват измамени, а някои – направо разорени.

Експерти прогнозират, че основната криптовалута Bitcoin може да поевтинее до 15 000 долара, а като цяло в идните седмици ще се задържи под 30 000 долара.

Коментари по темата: „Г7 ще обсъжда в Германия крипто-регулации”

добавете коментар...

  1. Оня

    Чувствали се “измамени”… че са си хвърлили парите за имагинерно НИЩО. Хахаха. Не е лесно да си тъпак явно.

  2. даа

    сега всички криптомани да отидат и да целуват ръка на Киро Брейка
    защото човекът ги предупреди

Коментар