Toshiba получи 10 инвестиционни предложения

10 бизнес-оферти ще определят бъдещето на японския производител Toshiba (снимка: CC0 Public Domain)

Toshiba съобщи, че е получила 10 инвестиционни предложения, осем от които предполагат компанията да стане частна. Останалите две предложения са за капиталови и бизнес съюзи, според които Toshiba ще остане публична компания.

Събирането на офертите е част от опитите на японския конгломерат да проучи стратегически нови възможности да продължи бизнеса си. Toshiba заяви, че ще оцени финансовите споразумения, осъществимостта на офертите и ще избере потенциални инвеститори, на които ще бъдат предоставени възможности за надлежна проверка след събранието на акционерите на 28 юни.

Според източници, цитирани от Ройтерс, сред фирмите, обмисляли оферти, са KKR & Co, Blackstone, Bain Capital и Brookfield Asset Management. Твърди се, че и други японски компании, включително Japan Investment Corp, Japan Industrial Partners и Polaris Capital Group, са искали да участват с оферти. В крайна сметка обаче не е известно кои фирми за частен капитал са направили действителни оферти и кои може да се присъединят към други в своите предложения.

Наред с това Toshiba заяви в четвъртък, че очаква нейната оперативна печалба да се увеличи почти четирикратно до 600 милиарда йени годишно (4,6 милиарда долара) в периода до март 2031 г. спрямо последната финансова година.

Компанията си е поставила за цел да подобри услугите, свързани с цифровите технологии, производството на чипове за управление на захранването и изследванията в сферата на ядрените енергийни реактори от следващо поколение. Тази перспектива ще бъде трамплинът за дискусии с потенциалните инвеститори, се казва в съобщение на фирмата.

Коментари по темата: „Toshiba получи 10 инвестиционни предложения”

добавете коментар...

  1. :o)

    бе кой го интересуват тия скалъпени финансови отчети и розови мечти на бордовете на огромни корпорации за да си раздадат едни невероятни бонуси и да забогатеят още повече?

Коментар