Над 30 студенти започват работа с обучение във Visteon

Над 30 студенти ще развиват софтуерните си умения редом с инженерите на Visteon това лято (снимка: Visteon)

Над 30 български студенти ще станат постоянна част от екипа на Visteon в София това лято, започвайки работа едновременно с обучение в компанията. Програмата за тяхното присъединяване към екипа е наречена „RISE”, а България е първата страна в Европа, в която производителят ще развие инициативата, подчертаха от фирмата.

„RISE” е насочена към млади таланти, които са начинаещи в областта на софтуера. Започвайки работа във Visteon, през първата година и половина студентите ще преминат през три етапа на обучение с различна продължителност и фокус върху софтуерната разработка. Модулите включват едномесечно въведение в света на Visteon, автомобилния софтуер и работата в глобална технологична компания. Следват два етапа, съсредоточени върху реални проекти и различните роли по тяхната реализация, включващи тестване, интеграция и програмиране на софтуерни решения, преди те да бъдат внедрени в автомобила.

Във всеки от етапите на програмата младите таланти ще имат възможността да се учат и да работят редом с най-добрите инженери във Visteon на местно и глобално ниво. Заедно с тях ще разработват най-новите технологични проекти за автомобилите на бъдещето в световен мащаб.

Програмата RISE предвижда месечно възнаграждение за всеки участник. Компанията ще актуализира инвестицията си на регулярни периоди в зависимост от представянето в рамките на инициативата.

„Във Visteon младите таланти имат възможността не само да се учат и да се развиват сред едни от най-добрите експерти в областта на автомобилните технологии, но и да имат реален принос в индустрията на световно ниво още в самото начало на своя професионален път“, сподели наскоро пред студенти в София Лойк Гризлейн, регионален вицепрезидент и генерален мениджър на Visteon за Европа.

RISE има две стартови дати, съобразени с възможността на студентите – 18 юли и 29 август 2022. Желаещите да бъдат част от програмата могат да прочетат повече за изискванията и да кандидатстват до края на юни тук.

Visteon България е водещият технологичен център на компанията за цяла Европа. Тук над 700 инженери управляват цялостния продуктов цикъл, като на местно ниво се проектират, разработват и тестват над 250 глобални и регионални високотехнологични проекти за дигитализация на автомобилите и електромобилност.

Местният екип работи по международни проекти за глобални клиенти от автомобилната индустрия вече над 20 години.

Коментар