Феновете на Apple не мразят Windows PC

Проучване развенча мита, че феновете на Apple са врагове на Windows PC-тата. Около 85% от потребителите на марката владеят поне един компютър с Windows, сочат резултатите от изследване на NPD Group, в което 12% от всички участници са потребители на Apple, или с 3% повече от миналата година.

Любовта към технологиите е отличителна черта на притежателите на MacBook и iMac – около 66% от тях разполагат с три или повече компютъра вкъщи. За сравнение, само 29% от работещите основно с Windows машини имат по над 2 компютъра у дома.

Освен това феновете на “ябълката” са по-мобилни от почиталите на Windows. Така например, 72% от членовете на Mac обществото притежават лаптоп, а при потребителите на Windows – 50%.

Подобна е и разликата по отношение на GPS устройствата. 50% от епълските фенове имат навигатор, срещу 30% за привържениците на Windows. Съотношението при плейърите е 63:36 процента за Apple.

Наличието на повече джаджи у потребителите на Mac се обяснява с тяхната по-висока покупателна способност, коментират от NPD Group. Около 36% от феновете на Apple заработват по над 100 хиляди долара годишно, при средно 21% от всички анкетирани.

по темата: „Феновете на Apple не мразят Windows PC”

добавете коментар...

  1. any

    Защо трябва да ги мразим, това е пълна простотия. Просто вина е некво недоразумение. За съжаление на другите играчи епъл така дърпа нещата, че не им остава нищо друго освен да копират.

Коментар