Мъск се среща със служителите на Twitter

Илън Мъск се готви за разговори със служителите на Twitter и дори очаква предварителни въпроси (снимка: CC0 Public Domain)

Илон Мъск ще говори със служителите на Twitter в четвъртък – за първи път, откакто направи предложението да купи компанията за 44 милиарда долара, което стана през април.

Очаква се шефът на Tesla да отговори на въпроси на работниците на Twitter по време на срещата. Милиардерът предупреди, че може да се откаже от сделката, ако фирмата не предостави данни за фалшивите профили в платформата.

Събитието беше обявено от главния изпълнителен директор на Twitter Параг Агравал в имейл до служителите в понеделник. Агравал заяви до служителите, че могат да задават въпроси на Мъск и преди срещата. Новината беше съобщена от Business Insider и след това потвърдена пред BBC от говорител на Twitter.

Срещата със служителите ще е първата комуникация между Мъск и работната сила на компанията след поставянето на офертата за поглъщане на масата на преговорите. Оттогава досега и потребителите на Twitter, и нейните работници тънат в неизвестност за бъдещето на фирмата.

Безпокойството се подхранва от твърденията на предприемача, че може да се откаже от сделката. Наскоро той обвини компанията за социални медии, че е „осуетила“ исканията му да научи повече за нейната потребителска база.

В писмо, подадено до регулаторите, Мъск заяви, че има право да направи собствено проучванев на спам-акаунтите в социалната мрежа. Той постави сделката „на изчакване“, докато изисква допълнителната информация.

Анализатори коментираха, че Мъск може да използва проблема, за да се опита да предоговори цената. Според тях, решението му да повдигне въпроса за фалшивите профили е „неконвенционално“ и то затруднява възможностита да се установи колко е сериозен по отношение на сделката.

Коментар