Срив на клауд-услуга извади от строя популярни сайтове

Проблем с глобална облачна платформа може да прекъсне достъпа до огромен брой уеб ресурси
(снимка: CC0 Public Domain)

Голямо прекъсване в работата на глобалната облачна платформа Cloudflare направи недостъпни за известно време много уебсайтове по целия свят.  Компанията се натъкна на подобен проблем и миналата седмица.

Засегнати, по-конкретно, бяха уеб-ресурси като Discord, Omegle, DoorDash, Crunchyroll, NordVPN и Feedly. Популярният новинарски портал The Register, услугите Zerodha, Medium.com, Groww, Buffer, iSpirt, Upstox и Social Blade също прекъснаха за известно време. Освен това потребители съобщават за проблеми с достъпа до Coinbase, Shopify и League of Legends.

„Потребителите могат да получат грешки или да изчакват при достъп до мрежата или услугите на Cloudflare”, казаха от американската компания, която се сблъска с прекъсвания в някои региони на света и миналата седмица.

Cloudflare обаче подчерта, че настоящият проблем не е от глобален характер, въпреки че засяга много региони. Компанията вече е извършила необходимите възстановителни работи и в момента услугите ѝ работят.

Основана през 2009 година, Cloudflare специализира в мрежи за доставка на съдържание (CDN), DDoS защита, сигурен достъп до ресурси и DNS сървъри. Главният ѝ офис се намира в Сан Франциско, а освен това има представителства в Европа и Сингапур.

Коментари по темата: „Срив на клауд-услуга извади от строя популярни сайтове”

добавете коментар...

  1. Гошо

    mail.bg?

Коментар