Нетера осигури 60 ms връзка между Европа и Бразилия

Бизнесът може да разчита на по-бързи комуникации между Европа и Латинска Америка
(снимка: CC0 Public Domain)

Инженерите на българския телеком Нетера осигуриха най-бързата връзка между Бразилия и Европа, като използваха NetIX – глобална платформа за обмен на данни, свързаност и пиъринг.

Трафикът минава през оптичния подводен кабел с висок капацитет и ниски времезакъснения на EllaLink. Той свързва директно Латинска Америка и Европа. Връзката от Европа до Бразилия през NetIX е само за 60 милисекунди, съобщиха от Нетера.

„С тази инвестиция помагаме на бизнеса да разширява мрежите си, да подобрява скоростта на връзките си и да се конкурира успешно на глобалните пазари”, коментираха от компанията.

Бразилските мрежи могат да се свързват с Европа през NetIX за рекордно време от Сао Пауло, Форталеза и Рио де Жанейро, като до първите европейски точки на присъствие в Мадрид и Марсилия трафикът достига с „почти светлинна скорост”.

60 милисекунди през Атлантическия океан

„Тази връзка от 60 милисекунди през Атлантическия океан е голямо постижение – чрез нея ще помогнем на бизнеса да постига повече и да намали закъсненията в своята мрежа”, каза Невен Дилков, основател и управител на NetIX и Нетера, като подчерта, че NetIX е една от първите платформи в света, които използват капацитета на EllaLink.

„Ентусиазмът в Южна Америка за активирането на трасето през EllaLink е огромен! NetIX се превръща в много атрактивен доставчик на услуги в Бразилия, Уругвай, Аржентина, Парагвай и Чили, след като комбинира услугите си за глобален интернет обмен, свързаност и пиъринг с високоскоростната връзка на EllaLink”, допълни Фабрицио Коста, регионален директор на NetIX за Южна Америка.

50% по-бърз трафик

EllaLink подобрява свързаността и намалява времезакъснението на интернет трафика между Европа и Бразилия с 50%, като свързва големите центрове за данни на Сао Пауло, Рио де Жанейро и Форталеза с Лисабон, Мадрид и Марсилия. Подводната кабелна система с дължина 9 334 км съкращава досегашния път на данните през Северна Америка.

Трасето има капацитет за пренос до 100 Tbps интернет трафик от всякакъв вид – от телекомуникационни оператори, академични и научни общности, здравеопазване, банки, финанси и други сектори на бизнеса.

Коментар