Microsoft подготвя олекотен Outlook за Android устройства

Всички потребители на Android скоро ще получат достъп до олекотен имейл клиент Outlook Lite
(снимка: CC0 Public Domain)

Имейл приложението Outlook Lite е достъпно от известно време в редица региони по света. Изглежда, че скоро разработчикът от Редмънд може да го пусне за всички Android потребители, става ясно от пътната карта на Microsoft 365.

„Това е приложение за Android, което предоставя основните предимства на Outlook в по-малък размер и с висока производителност на устройства с ниска цена във всяка мрежа”, се казва в пътната карта, на която се позовава Windows Central.

Новата версия на клиента Outlook за Android може да замени съществуващото приложение за най-популярната мобилна платформа. Въпреки това е по-вероятно Microsoft да поддържа стандартната и олекотената версия на Outlook паралелно. Според източниците, пускането на Outlook Lite ще се състои по-късно през юли.

Изтекли в интернет екранни снимки на новото приложение потвърждават подготовката на олекотена версия на стандартния Outlook клиент. Отбелязва се, че Outlook Lite работи доста гладко и включва повечето от функциите, които са налични в стандартната версия на имейл клиента на Microsoft.

В същото време новият Outlook Lite не е лишен от редица ограничения. Споменава се, например, възможността за използване само на един тип акаунт при работа с имейл приложението.

Коментар