Крипто-инвеститори изтеглят биткойни от борсите

Балансите на най-големите крипто-платформи намаляха с около 20% спрямо януарските пикове
(снимка: CC0 Public Domain)

Инвеститорите в криптовалута започнаха да изтеглят биткойни от борсите и да ги съхраняват офлайн. Вероятната причина за този ход е нестабилната ситуация на крипто-платформите, според анализатори от Glassnode.

Очевидно крипто-инвеститорите се опитват да избягнат ненужните рискове, свързани с нестабилността на борсите за криптовалута. Балансите на най-големите услуги за криптовалута намаляха с около 20% спрямо януарските пикове, но не е известен делът на потребителите, които са съкратили позициите си на борсата.

Все още не е ясно кога собствениците на биткойни ще се върнат на борсите. Крейг Джонсън, главен маркетинг директор на Piper Sandler Companies, коментира пред Bloomberg, че криптовалутата няма фундаментална основа за анализ. Въпреки това той вярва, че когато биткойн се върне на нива $26-28 хиляди, това ще означава обръщане на тренда.

Очевидно причината за изтеглянето на цифровата валута е низходящият тренд на финансовите пазари, който причини проблеми в работата на редица платформи за криптовалута. Една от най-големите борси, Coinbase, спря наемането и уволни част от служителите си, докато Coinflex и Vauld прекратиха тегленето на средства от платформата. CoinLoan също съобщи за лимити в сумите за теглене.

Коментари по темата: „Крипто-инвеститори изтеглят биткойни от борсите”

добавете коментар...

  1. flashko

    ‘Въпреки това той вярва, че когато биткойн се върне на нива $26-28 хиляди, това ще означава обръщане на тренда.’

    А дали ще се върне?

Коментар