Google Pay става Google Wallet за потребителите в България

Потребителите на Google Play у нас ще получат актуализация до новото приложение Wallet
(снимка: CC0 Public Domain)

Мобилното приложение Google Pay става Google Wallet от тази седмица и ще поддържа нови цифрови елементи. Апликацията ще бъде налична в България за Android и Wear OS, съобщиха от интернет компанията.

Google Wallet ще стандартизира начина, по който потребителите запазват и получават достъп до важни елементи, като например платежни карти, цифрови билети за събития, бордни карти, карти за лоялност и карти за подаръци.

Wallet ще предлага и лесна интеграция с други приложения и услуги. Например, потребителят автоматично ще получи възможност да добави бордната карта към своя Google портфейл, ако избере тя да бъде изпратена на неговия Gmail адрес след „чекиране”. Подобно нещо ще се случи и с билети за събития, закупени онлайн, като Wallet ще изпраща напомнящи известия.

С пускането на това приложение, Google иска да улесни милиони хора, които използват телефоните си, за да запазват билети за събития и бордни карти, да плащат в магазини или да се возят в обществения транспорт. Освен това потребителите се нуждаят от сигурен и лесен начин за запазване и достъп до нови цифрови елементи като ключове за кола, цифрови документи за самоличност и ваксинационни документи.

Google Wallet включва и подробни настройки за поверителност и сигурност. Ако пък телефонът е изгубен или откраднат, потребителят може да го намери, заключи или изтрие данните от устройството с помощта на функцията „Find My Device”.

През следващите два дни Google ще въведе Wallet за всички. Потребителите с включени автоматични актуализации ще видят, че приложението Google Pay се актуализира автоматично към Google Wallet. Потребителите без автоматични актуализации ще трябва да го актуализират ръчно от Play Store.

Коментар