Equinix с уникално постижение в индекса S&P 500

Equinix продължава да инвестира в разширяване на своята глобална платформа за взаимосвързаност (снимка: Equinix)

Глобалният доставчик на инфраструктура за взаимосвързаност Equinix обяви 78-мо поред тримесечие на ръст в приходите – най-дългата поредица на компания в S&P 500, сочи финансовият доклад за периода април-юни 2022 г. Компанията обяви също назначенията на Филиз Йълмаз като директор „Взаимосвързаност” за региона ЕМЕА и на Скот Креншоу като изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър „Дигитални услуги”.

Приходите на Equinix за второто тримесечие на 2022 г. възлизат на 1,8 милиарда щатски долара, което е 5% увеличение спрямо предходното тримесечие и най-дългата поредица за компания от индекса S&P 500. Рекорден е и броят на нетните и брутни поръчки, в резултат на засилената активност на Equinix в районите на ЕМЕА, Северна, Южна и Централна Америка. Броят на взаимосвързаностите за второто тримесечие е достигнал над 435 000.

Същевременно Equinix продължава да инвестира в разширяването на своята глобална платформа. Към момента активни са 49 големи проекта в 34 метро зони, намиращи се в 21 държави. В това число влизат изграждане на нови центрове за данни в Дъблин, Монреал, Ню Йорк, Париж, Варшава, както и първото съоръжение на компанията в Ченай, Индия.

През месец май Equinix приключи процеса по придобиване на 4 центъра за данни от чилийския телеком доставчик Empresa Nacional De Telecomunicaciones S.A. (Entel), с което глобалният обхват на платформата на компанията (Platform Equinix) достигна 70 метро зони в 31 държави. Equinix очаква да приключи процеса по придобиване на още един център за данни на Entel, за да навлезе и в Лима, Перу, през следващото тримесечие.

Филиз Йълмаз, назначена на длъжността директор „Взаимосвързаност” в ЕМЕА, ще отговаря за изпълнението на плана за растеж на взаимосвързаността за региона. Базирана в Амстердам, тя ще ръководи екип от 8 експерти по бизнес развитиe, които ще подпомагат компаниите в ЕМЕА при разширяване на капацитета им за взаимосвързаност.

Скот Креншоу, който става изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър „Дигитални услуги”, ще отговаря за стимулиране растежа и стратегиите на дигиталните услуги на Equinix. Негова директна отговорност ще бъде продуктовото управление и свързаните с него инженерни екипи, работещи по съответните продукти и услуги.

Коментар