Ortur Laser Master 3 – прецизен 10W лазерен гравир

За броени минути Laser Master 3 превръща в реалност творческите пориви

Машините за лазерно гравиране стават все по-търсени в последните години както от индустрията, така и от ентусиастите. Един лазерен гравир от професионален клас има неоспорими предимства спрямо традиционните, конвенционални техники за гравиране, когато става въпрос за показатели като прецизност, скорост, качество, безопасност. Освен това лазерните ножове и гравири могат да се прилагат върху всякакви материали, вкл. метал, дърво, пластмаса и др.

Отскоро на пазара е достъпен за поръчки първият 10W лазерен гравир на компанията Ortur. Досега тя имаше в портфолиото си само машини с мощност 5W (от които е продала над 150 хиляди броя по целия свят), но появата на модела Ortur Laser Master 3 изстрелва производителя в нова орбита. В момента тече промоционална кампания на този усъвършенстван инструмент за лазерно гравиране в професионалния уебсайт MadeTheBest на цена от $649 при ползване на купон за отстъпка LM3ZB100, който спестява на купувачите $100!

Лазерният гравир Ortur Laser Master 3 има солидна квадратна конструкция с гумени крачета

Ortur Laser Master 3 използва два лазерни лъча по 5W, които се събират заедно чрез комбинираща светлинна леща, за да формират лазер с мощност 10W за по-ефективно рязане и гравиране на метал и дърво. Машината е изработена от висококачествени материали, които гарантират нейната издръжливост и безопасност при работа.

На външен вид гравирът представлява квадратна конструкция с лазерен лъч, поставен върху горния модул. В предната част се вижда логото на марката и бутон за аварийно спиране, разположен в горната част. Отляво са поместени някои специални бутони и портовете за свързване. За повече стабилност Ortur е оборудвал машината с гумени крачета. Тя има размери 580x550x150 мм и тежи 6,5 кг.

Ortur Laser Master 3 изпълнява задачите с невероятна скорост на гравиране

Основният акцент в този нов модел е повишената до 10W мощност на лазера, благодарение на което машината може да изпълнява по-ефективно възложените задачи за рязане и гравиране на метали и дърво, с по-голяма производителност. Това е забележително подобрение спрямо предишните разработки на компанията.

Така например, притежателите на Ortur Laser Master 3 могат да режат дървени дъски до 20 мм и акрил до 30 мм, което не е възможно с 5W лазерен модул. Машината използва напреднали разработки като 4-то поколение технология Laser Spot Compression и 2-ро поколение Laser Diode Combining за формиране на по-мощен и ефективен лазер. В допълнение, лазерният гравир LM3 може да се похвали с актуализиран фърмуер 2.0 и най-съвременна дънна платка ESP-Pro-v2.4, проектирана с двупосочни I/O интерфейси.

Ortur Laser Master 3 е изключително прецизен и дава резултат с фотографско качество

Друго ключово предимство на Laser Master 3 е повишената скорост на гравиране от 20000 мм в минута, или 100% подобрение спрямо предходния модел, т.е. една и съща задача сега може да се изпълни два пъти по-бързо. Това ще ви позволи да създавате по-съвършени произведения на изкуството за по-кратко време, независимо от вида на материала.

Точността на новия лазерен гравир също е респектираща. Можете, например, да гравирате 12 мм лист дърво и 10 мм лист акрил с прецизност до 0,01 мм, а резултатът ще претендира за фотографско качество. Машината интегрира два стъпкови двигателя 42х60 Y и 42х40 X с подобрени чипове, които осигуряват по-висок въртящ момент, безшумна работа и насочване без сензор.

Новият OLM 3 може да реже дървен материал с дебелина до 20 мм и акрил до 30 мм

Заслужава да се спомене и фактът, че Laser Master 3 е адаптивен, широко съвместим инструмент, който може да работи с популярни софтуерни приложения за гравиране като Laser Explorer, LaserGRBL и LightBurn. Разполага с множество интерфейси, вкл. Wi-Fi, USB и SD слот за карти памет, чрез които можете да го захраните с необходимите данни и инструкции за изпълняваните задачи. В екосистемата за лазерно гравиране са налични и разнообразни аксесоари, които допълват функционалността на машината за специфични приложения. Гравирът може да работи с над 1000 подходящи материали за гравиране.

Що се отнася до безопасността, производителят Ortur се е постарал доста и в този аспект. Машината е преминала няколко теста за качество, преди да бъде предоставена за ползване от клиенти, и спазва 7 препоръки за безопасността: предпазна ключалка, защита при наклонена позиция, защита на активната позиция, хост компютър пазач, откриване и ограничаване на продължителността на експозицията, система за безопасност на напрежението и тока, превключвател за аварийно спиране. Следователно Laser Master 3 може да произведе желаните резултати, без да излага на риск безопасността на потребителите.

Комплектът на Ortur Laser Master 3, доставян от професионалния магазин MadeTheBest

Лазерният гравир работи интелигентно, включително в тандем с мобилно Android или iOS устройство, и поддържа работа с няколко файлови формата. В обичайния сценарий можете да заснемете със смартфона даден обект и да го гравирате върху желания материал само за 10 минути. Всичко казано дотук предполага, че този нов модел има потенциал да тласне на следващо ниво лазерното гравиране.

Ако търсите професионален лазерен гравир за дейността си, новият 10W продукт на Ortur определено заслужава специално внимание. Можете да поръчате машината тук: Ortur Laser Master 3 Engraving Machine – на цена от $649 с купон за отстъпка LM3ZB100 в магазина MadeThe Best, за да спестите цели 100 долара (европейската цена на модела е $749). Промоцията продължава до края на август.

Моделът OLM3 се очертава като еталон за лазерните гравири

И накрая, предвидена е и комбинирана оферта на Ortur Laser Master 3, роторна ролка Dewallie Rotary Roller и въздушна помпа Dewallie Air Pump на обща цена от €798, при което купувачите ще спестят €123.

MadeTheBest e професионален уебсайт, специализиран в продажбите на инструменти „Направи си сам” (DIY). Онлайн магазинът си партнира с различни марки за 3D принтери и лазерни гравиращи машини като QIDI, Flsun, AtomStack, Zonestar, Ortur, Creality, Artillery и Xtool.

В портфолиото на MadeTheBest могат да се открият най-новите продукти на партньорските брандове на промо цени с безплатна доставка и платени данъци за повечето от предлаганите артикули.

Коментар